5/11-08 Back to Basic!

WOW, New York maste bara upplevas. Sa himla haftigt ar det, men det ar precis som pa film, alla manniskor, skyskraporna, taxibilarna och inte minst Times Square!

Fredag 31/10
Min resa startade tidigt, redan 3.45 fick jag ga upp for att aka till Milwakee 4.30. Resan gick kanon, fick kakor som frukost, antar att det var for att det var Halloween. Landade pa Newark runt 11, New York tid. Skulle ta ett tag till Ann som jag skulle bo hos. Men jag blev ganska lost, fragade tva personer efter vagen men fattade anda inte. Slutade med att Ann och hennes hostpappa kom och hamtade mig. Korde i racerfart hem till henne, installerade mig, sen bar det ivag till Miles skola (ungen hon tar hand om) for att kolla pa Halloween parad.

snygg Ann   har kommer de! 

Sen tog vi pa oss vara snygga kostymer, jag med min lilla hippie/disco klanning och Ann som pirat, stack in till NYC med taget, for att checka in en parad pa 6. ave. Traffade Ann's kompis Jonna som var fran Borlange, skon tjej. Velade runt en stund innan vi kom fram, vi var ju inte direkt ensamma.

From behind! 
Tog massa kort men alla blev superdaliga, fick filma istallet, det gick battre men vet inte hur man lagger upp filmer! Vi hade kul i alla fall men det var kallt och jag blev trott i bade rygg och fotter men det var det vart!
Sen blev det en kaffe pa Strabucks  och nattamacka, och taget hem. Traffade nagra skona manniskor pa taget, som var nagot fullare an vi, (inte allt for svart med tanke pa att vi var nyktra) de kande folk i Norge, fick nummer och grejer, hon tyckte vi kunde "hang out' :)



Lordag 1/11
Sov lange, at frukost pa panncake house med Jonna, satte oss i en minnes park och kakade och drack kaffe och juice. Tankte ga in i en kyrka och tanda ljus men den vi gick in i tittade alla sa konstigt pa oss (vi hade vanliga klader) sa vi gick ut. Akte till ett shoppingcenter och gick i affarer, kopte ett par typ tygstovlar for 20$ bruna, valdigt speciella, men coola och en sjal efter mkt om och men. At en wrap och satte oss pa en bio, High School Musical 3, bra men lite overdrivet mkt romantik i mellanat. Sen blev det sangen, gick och lade oss tidigt for att orka med morgondagen.



Sondag 2/11
Klockan ringde 7.30,trodde jag, men det visade sig vara 6.30. Hade stallt om klockan och allt men anda ringer den en timma for tidigt, men jag upptackte inte det forran jag redan hade duschat, sminkat mig och var redo for frukost. Knackade pa Ann's dorr, kl 8.10 vad jag trodde, fick ett "ööö" till svar. Gick ner i koket och fick se att alla klockorna stod pa 7.10, ahh, va trott jag blev pa mig sjalv.
Tog taget 8.37 och var inne i NYC runt 9.30. Var svinkallt, fastan jag hade mkt klader, blaste i mellanat, beroende pa vilket gatan man var pa :)

Nergangen till Applestore och Jonnas bakhuvud! NYC Svensk hyllan! Jonna och mkt svenskt! kanelbulle och lakrits och varmchocklad, mumsigt!

I vantan pa mamma sa gick vi in pa ett svenskt cafe som hette Fika passande nog, Ann oc Jonna tog mackor, jag tog en kanelbulle och varmchoklad och vi alla kopte lakrits, hade hoppats att de skulle vara mer salta dock men de var goda.
Hittade ett jattebra stalle precis i inspringet till Central Park, ungefar 500 m fran mallinjen. Parkerade oss dar i 3 timmar innan mamma antligen kom, da hade vi skrikit oss hesa genom att heja pa alla svenskar som  galningar. Det var en amerikansk kvinna i narheten som sa "kanner ni sa manga?" :) nar man ar kanns de som man kanner alla svenskar, gar liksom att prata med vem som helst som pratar svenska, konsigt, ar liksom inte konstigt pa nagot satt :)

Ann med sin rakmacka Pernilla med sitt kara lakrits godis NYC Kamera man som vantade pa rushen! Ann och massa lopare! Mamma! 47 ar! GALEN!  Men jag alskar henne anda! Mitt i steget! 

Vi stod som sagt och skrek och sag alla tusentals manniskor springa forbi sa nar mamma antligen kom var vi sa yra i huvudet att vi nastan missade henne, som tur var sag hon oss. Sprang i kapp henne for att fa en bild, fick verkligen spurta, hon var nastan oforskamt pigg i benen.
Sen forsokte vi ta oss till malet men det var omojligt, sa himla mycket folk. Fick adressen till hotellet istallet och gick upp pa deras rum.
Jag stannade kvar dar en stund och lyssnade pa eftersnacket. Ann, Pernilla och Jonna akte ner till "centrum" igen.
Sen skulle mamma och hennes polare ata middag sa jag ringde Ann och hade tur, de var kvar pa Times Square, skulle ata. Tog tunnelbana och kryssae igenom alla manniskor och slank in pa TGI Friday. Ville ha laxpastan men den fanns inte :( sa det blev pasta och aggplanta, svingott.
Sen blev de kaffe pa Starbucks sa klart och taget hem.



Mandag 3/11
Akte taget in till NYC igen kl 11, denna gangen ensam med hela packningen. Ann slappte av mig vid taget sen var det till att lita pa sig sjalv. Gick hur bra som helst. Tog mig upp till Hotel Beacon, men fick inte tag i mamma. Som tur var traffade jag nagra andra i sama grupp. Fick lana en telefon och fick ringt en som var med mamma. Lamnade vaskan, skulle sova dar pa natten. Tog en promenad ner till 5th Ave, gick dock fel sa det blev en himla promenad, NYC e STORT. Hittade till slut mamma. Gick och at pa en sushi restaurang, at kyckling och lite sushi, var helt okej. 
 
Mammsen och sushi! Min mat!  En liten sushi i ena hornet! Empire State Building! Mamma och NYC! Mamma var nojd!  Mamma och mera NYC! Taget i parken, mega stor klocka! Fanns kojor dar inne! :) Jag fick vara med pa ett horn oxa! 

Efter sushin splittrade vi gruppen sa jag och mamma gick sjalva, inhandlade en ipod touch 2g till Julia och en parfym till pappa. Sag Empire State Buildning fran alla vinklar. Gick nerat och hittade en mysig park dar det hade kojor i traden. Jag fick vara med pa en bild oxa, med ett riktigt coolt trekantingt hus, (Flatiron Building)
Sen vandrade vi uppat igen pa Broadway mot Times Square dar mamma kopte ett par jeans pa Levi's affaren. Tror det var lika manga anstallda dar som det var kunder, helt galet.

Mamma pa Times Square ... Coolt e de! 

Sen blev det forfest med vin, Coldplay och massage, hur skont som helst. Sen hoppade vi in i tre taxibilar och akte till en, vad vi inte visste innan, svindyr restaurang. Alla blev lite smasura for att det var sa himla dyrt och for att de inte hade vad vi bestallde. Fyra av oss ville ha lax men de hade inte det sa vi fick tanka om, blev sotpotatis och revben istallet, var svingott. Sen skulle de blivit bluesklubb men alla var trotta sa det blev efterfest pa rummet, ol och pumpakarnor, supergott och massa tjot, skrattade sa jag nastan ramlade av stolen emellanat, sa jag att jag hangde med 40-50 aringar :) as skona manniskor dock!

I taxin till den dyra restaurangen! Eva och John haller pa att bestamma sig for mat! MAT! MERA MAT! Osso min tallrik! Fint va! :) 



Tisdag 4/11
Somnade inte forran 2 pa mandagen men anda var kvinnorna jag delade rum med uppe klockan 7, blev ju inte lite trott. Upp och hoppa, packade och at frukost. Sen bar det av med tunnelbanan nerat, anda ner till Ground Cero for att kolla pa platsen dar World Trade Center stod. Var mest ett byggnadsomrade. Var dar och kollade nar vi akte pa bussturen under de forsta dagarna med Au pair Care, men nu var det ljust och lattare att se. Assa, de tornen maste verkligen ha varit hur stora som helst, helt galet vilken yta det ar som ar tom dar nu.
Sen gick vi utmed Hudson River och fick se Frihetsgudinna pa avstand, var lite disigt sa det blev inte sa bra bilder men hon gommer sig dar.

Mamma pavag till tunnelbanan! Stolt marathonlopare! Hela hurtiga ganget! Ground Cero! Kan ana hur stora de var har! ... Hela ganget igen! Helena, mamma och New Jersey tror jag! ... Traffade en annan svensk, typ 60 ar och hade sprungit pa 3.22 :S helt galet! En valdigt mork mamma och liten frihetsgudinna! Titta noga sa ser du henne! Det aterkommande skyltarna! Gillar sanna! John har precis berattat ett as kul skamt!  Mysig liten park! Fragan ar hur god fisken ar!? ...

Sen blev det tunnelbana igen och Times Square, kollade pa nagot hus som tydligen hade solceller som fasad. Sen blev det en aning stressig men valdigt god lunch/middag pa Hard Rock Cafe. Alla at hambugare saklart. Taxi tillbaka till hotellet, hamta ut vaska. Sen fick jag tre STORA hejda kramar av mammsen. De akte med en flygbuss till flyget. Mitt flyg gick inte forran 19.40 sa jag stannade kvar med Mikael och Reinert. Fick hjalpa till att flytta kylskapsvaror tva ganger da de bytte rum tre ganger :)
Satt och kollade pa Valvakan och tog en tupplur. Klockan 17 rullade jag ner med min vaska, tog tunnelbanan till Penn Station, sen efter att ha velat runt dar en stund och tillslut fatt bra hjalp fran en man kom jag pa ratt tag. Det blev helt knokfullt, var rusning, alla skulle hem efter jobbet. Var lite nervos for det tog langre tid an vad jag hade raknat med, var pa flygplatsen 18.30. Var inte en mannsika dar knappt fastan det var Newark = stor flygplats. Checkade in och hittae gate, sa himla jobbigt i USA att man maste ta av sig skorna i sakerhetskontrollen, specielt nar man har converse som man maste knyta, dagens i-lands problem. Flygresan gick toppen, var typ 15 pers pa mitt lilla plan for 50. Fick vanta en stund pa Tina som kom med ett annat plan, hade jobbat. Akte de tva timmarna hem, hade ratt trevligt men var trott som en banan sa det blev direkt i sang, sa himla skont!

Solceller fasad! Times Square! Hard Rock Cafe! En Heinz senap, har jag aldrig sett! I <3 NY

Det var de!! Ska latt tillbaka dit, hoppas fa aka dit eller typ Washington DC med the Meeke family. USA ar grymt!

Idag onsdag har jag inte gjort mycket vettigt, hela familjen var uppe pa morgonen. Gick och la mig igen men blev vackt av min area director Amy, men men. Sen blev det lopning, as jobbigt da jag inte har sprunigt pa 6 dagar. Fixa ordning i huset, TVATTADE massa tvatt! Skrev lite kort och sa. Hade en lat kvall. Allmant seg dag bara!

Kommentarer
Postat av: Ann

Tjeena bruden! gott att va hemma igen? Hoppas du hade en rolig helg, de hade iaf jag :D har vart dotrott hela veckan hehe.. Vi maste fixa ngt satt att skicka bilderna pa! Diggar den me kim och frank :P hahah hade gott! Kraaam

2008-11-06 @ 19:51:41
Postat av: kristin

helu tjejen! ni verkar haft en asgrym helg i the big apple minsann! låter riktigt roligt! måste vart riktigt mysigt att träffa mamsen igen!:)

ha det bäst!! kramar

2008-11-07 @ 09:40:19
URL: http://mintextrakt.blogg.se/
Postat av: Hanna

Jag vill oxå!!!!!!!!

2008-11-08 @ 14:27:34
Postat av: jonna

Flatiron Building heter den "3 kantiga" byggnaden ;)

2008-11-08 @ 23:05:55
URL: http://jonnajanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0