27/2-09 Makaronipudding!

Saknade...
Sommar och saknade människor....

Vaknade klockan 3.59 av att Tinas telefon ringde, visade sig att hon fick åka tidigt till jobbet, hon som hade hoppats på att de inte skulle använda henne, så fick hon en tripp så hon är tillbaka runt 17 på måndag.
Cole kom och väckte mig igen kl 5.45 , hade lovat att köra dem till flygplatsen, han och Aaron. Aaron körde dit dock men jag fick köra hem, gick bra, var inte så trött som jag trodde att jag skulle vara.
Carson var redan vaken när jag kom hem, jag gjorde inte så mycket, hon blev grinig för att jag inte lät henne ha väst på sig när det var 6 minusgrader och snöade.

Gick och la mig igen och sov 8-10, mycket skönt. Slappade med O.C innan jag pallrade mig ner till banken och löste in en check från Harper, så nu kan jag registrera mig för the weekend class.
Åkte och shoppade lite mat på Dominicks, hade inte så mycket i kylskåpet precis, sen en sväng till Walmart och köpte tandborste.

Kollade lite till på O.C. Carson kom hem och vände, åkte med Colbie till basketen. Hon hann dock smaka på min makaronipudding, och hon älskade den, den var delicious sa hon, och det är bra betyg när Carson säger det så.
Sen stack hon igen, de skulle kolla på bio hon och Colbie, girls night out.
Jag roade mig med mera O.C och ananaspaj, mycket god. Carson joinade mig när hon kom hem, sen hoppade vi i säng.

Puss och kram

26/2-09 "ledig" torsdag

Jag på farfars födelsedag, bild tagen av farfar!
Jag i somras....

Sov till halv tio, käkade lite och slappade och så. Pallrade mig upp till gymmet vid halv tolv. Såg snygging nummer två idag, jösses, kan ju fråga sig var dom har gömmt sig i 6 månader liksom?

Var där ganska kort för jag skulle hinna hem till halv ett och snacka med mamma o ch pappa, mysigt, var ett tag sen jag pratade med dem, har ganska mycket hemlängtan just nu så, behövde prata lite...blev dock inte så länge som  jag hade hoppats för Tina kom in och ville att jag skulle hämta Carson på skolan, hon hade tydligen fått ont i huvudet igen.

Regnade inte lite ute heller, sprang in i skolan. Fick skriva ut Carson från skolan och sjuksyster sa att hon borde göra en ögonundersökning.
Jag tog en powernap på 1.5 timma, lite yrsel så, var alldeles för skönt om man säger så.
Aarons mamma Beth gjorde stek i ugnen, mycket gott, med potatismos och grönsaker och jag åt lingonsylt.

Blev mest slappande resten av kvällen, regnade och åskade himla redigt hela kvällen, då vill man bara vara inne och mysa...

puss och kram

25/2-09 6 månader i USA och kors i taket!!

6 månader sen!
Jag för 6 månader sen!!


Japp, idag för 6 månader sen satte jag min fot i USA för första gången. Känns både längsen och som det var förra veckan.
Dagen har vart som vanligt, var uppe med ungarna. Carson hade sovit i Coles säng igen och sparkat honom i ryggen, stackarn, fattar inte hur han tillåter henne, well well.
Ungarna fick ta ut Snickers inte mindre än fyra gånger denna morgon, när det var Coles andra gång så satt jag i fönstret och kollade hur han gjorde, visade sig att han gick ut på uppfarten, gick lite åt vänster, stod och sparkade lite i snön, sen gick han lite åt andra hållet, sen tyckte han att ha var färdig, ska tilläggas att hunden lyfte på benet två gånger = inte tillräckligt, tröttsamt.

Kollade ett avsnitt på O.C innan jag pallrade mig iväg, åkte till Euromarket innan gymmet, i hopp om att hitta något kul, hittade bara spanska mariekex, eller mariakex som de hette. Blev sugen när jag om Amanda snackade om det så :)
Iväg till gymmet och körde rätt gött, nu kommer korset i taket. Har ju sagt nu i 6 månader att de inte finns några snygga amerikaner, men idag såg jag en och jösses, han var ju inte lite läcker...
Tog ett varv på banan runt om liksom gymmet för att se vad som försegick längst bort, visade sig att det var typ ett friskis och svettis pass där, när jag nästan var hela vägen runt så ser jag bara denna läckerbit med INGEN tröja och herrejösses, ingen dålig kropp killen hade, mumms ;P
Var ju tvungen att gå lite på en sån maskin där man rör på armarna oxå, bara för att kolla när han spelade basket lite ;P
Det var dagens höjdpunkt!!

Hem och duscha, ringde Harper och fixade nästan min weekend class, hon kunde dock inte registrera mig för att jag inte visste hur jag skulle betala för det, tröttsamt men men. Åkte till Walmart och shoppas loss till mina semlor som jag lovade Amanda att göra till kvällen, blev även lite smör till sirapskakor.
Hem och bakade medan O.C rullade. Hjälpte Cole med hans "läxa", han skulle klippa ut kuber i olika former och så, han fick krupp på dem så jag fick klistra ihop dem.

Käkade lite mat och slappade, sviiiin trött. Åkte och hämtade Lovisa, en ny tjej som bor i Barrington, urskön, kändes som vi kännt varandra hela livet, var nog inte tyst en sekund tror jag.
Mellanlandade lite hemma hos mig innan vi åkte till Jewels och shoppade kakor till henne, detta kakmonster.
Vidare till Amanda och fixade semlorna. Blev joinade av Madde, Eric, Totte och Anna, mycket trevligt. Vi var alla rätt trötta men det var himla kul ändå. Sista gången vi kunde hänga så med Madde och Eric, :( kommer sakna!!

Körde hem Lovisa igen, hon hade lite curfew så, bra att komma hem ändå, trött som en banan. Ledig i mon dock, skönt :D ska fixa lite saker och så, gymma med Monique för en gångs skull, har ju inte blitt någon gång denna veckan så.

Puss och kram

24/2-09 Fettisdagen/Pancake day!

Yepp, var tydligen pancake day idag så jag slog på stort och gjorde svenska pannkakor, Carson var cranky och ville inte ha några men jag mumsade i mig några och cole åt två.
Slog på ännu större och dammsög hela huset, det såg ut som ett bombnedslag här med efter flytten så.

Åkte till gymmet och körde gärnet, jösses, kramp i vaderna gånger sju. Hem och duscha, hann äta snabbt och sen racer till O'hare för att plocka upp Tina. Svintrött så jag slappade bara när vi kom hem.
Lyssnade på lite go musik på youtube, slutade med att jag lyssnade på Johan Glans igen, sjukt kul är han, om någon vill skriva det i pannan.
Sen kom Carson och var uttråkad, hon fick inte gå till en kompis för Tina så hon ville åka någonstans med mig men jag hade ingen större lust.
Blev chill i soffan med Stuck on you rolig film, sen kom Aaron och Cole med Kina mat, mummsigt var detta.

Hängde mest hela kvällen, gick till sängs tidigt, svintrött, ingen bra kombination att sova lite, träna hårt och jobba. Sova länge i natt jadg tänkt, mycket ärenden i morgon. Kanske snacka lite med päronen oxå.

Puss och kyss


23/2-09 Måndag igen!

Upp och hoppa klockan 7. Cole var uppe redan, satt och kollade tv. Han hade inte hittat någon frukost stackarn, inte så lätt, vi hade verkligen ingenting.
Gjorde lite French Toast Sticks i ugnen, men jag fick offra mig och äta dem för Carson gillade inte sånna sa hon plus att hon vaknade med ont i huvet.
Försökte få henne att gå upp och försöka ändå men det gick inte alls. Så det slutade med att hon stannade hemma.

Åket till biblioteket och lånade andra säsongen av O.C och två filmer till Carson. Svängde förbi affären oxå och köpte bröd, mjölk, ägg och flingor.
Chillade mest, kollade O.C och bakade semlebullar, kors i taket! :D Åkte till posten och postade ett brev til min franske vän Johanna.

Mina fina semlebullar!
Semlebullar redo att skäras upp

Gick ner till affären och köpte grädde till mina semlebullar, som för övrigt blev himla bra :D Aaron gillade dem skarpt, Carson tyckte inte så mycket om dem, vet inte vad hon gjorde, massakerade hela bullen, jaja!

Carson in action!
Carson hjälpte till med förberedelserna

Semlor!
Hann inte ta kort innan de snodde åt sig varsin...

puss och kram

Helgen 21-22/2

Lördag
Skulle åkt till Chicago med Evelina och Denny så klockan ringde klockan 10. Ringde Evelina, kunde knappt prata, dels på grund av morgonröst men oxå på grund av lite förkylning.
Vi bestämde att vi skulle ta ett senare tåg, då vi var alla trötta PLUS att det snöade och blåste ganska rejält och vi var inte så sugna på att vandra omkring i det en dag till.
Gjorde inte mycket alls, fixade lite och tog igen lite mail och sånt.

Fick skotta uppfarten lite innan jag kunde åka någonstans, hade lovat att hämta Monique för hon får inte köra i snö, hon är från sydafrika så :D
Hittade Evelina, Denny och Valeria på tåget, mötte upp Giny och Mai oxå. Tog varsin taxi till TGI och käkade, var himla mysigt faktiskt.
Bestämde oss för att gå tillbaka dock, var mindre mysigt, kände inte mina lår när vi kom in på tåget, jeez.
Evelina och Monique gick loss totalt, over the edge ganska mycket om man säger så, jag var trött så jag lyssnade mest på deras skitsnack :D

Lämnade av Mai hemma hos sig och åkte hem till Monique, så kollade vi på Wanted, hon och jag, bra film, sååå trött bara.


Söndag
Vaknade av att Snickers gick igång på något, ingen aning om vad, orkade inte bry mig. Försökte fixa lite med min blogg men den ville inte riktigt som jag ville, la ner verksamheten efter några försök och gick ut och gick istället.
Ringde syrran, hon blev glatt överraskad, kul :D pratade med henne en bra stund faktiskt, saknar henne :(
Sen ringde jag Marie Pennebratt, hon svarade med tandkräm i munnen, hon är ju för rolig. Hon och hennes kompis Anna satt och pratade med helium, tjötade lite med henne tills hon skulle ut och käka frukost.

När jag satt och kollade som bäst på O.C så kommer Carson in med en jätte skitig pyjamas, hade tydligen spillt cola över hela sig, smart!
Aaron och hans bror, syster med pojkvän och systers man kom, de höll på att flytta Aarons mamma, Beths grejer. Hon flyttar in till Aarons bror så de mesta av hennes saker hamnade nere i våran källare.
Jag hjälpte Cole med hans rum, han fick en mega säng, av Beth. Passade på att gå igenom hans kläder och slängde tre påsar, hur bra som helst. Fint blev det oxå. Jag fick en stereo att låna, så jag kan lyssna på radio, myspys.

Sen kom Evelina med recept på semlor och så la jag in DC bilderna på ett USB-minne åt Denny.
Åkte och lämnade av honom på vårt nya hängställe, O'hare. Sen åkte vi till Oasis, ett litet matcentrum mest för lastbilsförare, som ligger precis ovanför motorvägen.
Köpte oss varsin milkshake och tjötade lite granna, mys var det.

Puss och kram!

17/2-20/2 WASHINGTON DC!!

Nu hemkommen från en riktigt bra lite vaccation i DC.

Tisdag
Den började tidigt, gick upp 3.45 och blev skjutsad av Aaron till flygplatsen. Fick lite problem vid incheckningen, de sa att jag skulle behöva betala en avgift på 200$ :S försökte övertyga dem om att jag redan betalt min biljett, för jag hade ju inte 200$ i fickan liksom. Ringde Tina som fick betala den avgiften, var en avgift som hon måste betala varje år för att kunna ha buddy passes.
Allt löste sig och jag fick åka första klass, yey, svingött, himla service asså. Tog ca en timma att komma till Cincinnati, OH. Fick vänta där en stund, insåg att jag inte alls hade mycket pengar på mitt amerikanska konto, så himla segt men men.
Sov hela flygningen mellan Cincinnati och Washington, fick åka ekonomi klass så. Landade i DC vid 11, tog en taxi till ett Starbucks som vi hade bestämt trätt på.
Fick dock vänta närmare 4 timmar innan de tillsut kom, så jag hann utforska stora delar av staden.

Starbucks i Chinatown
Stabucks i Chinatown!

Mera Chinatown!
Chinatown!

The Washington Monument!
Runt hörnet uppenbarade sig Washington monumentet!

Tillslut kom Denny och Evelina. Vi gick till vårt Hostel och installerade oss och sen drog vi till Hard Rock Café för att käka och dricka en drink så vi skulle få våra samlarglas, mumsigt var det.
Tidigt i säng med tanken på den tidiga uppgången och lite sömn.

Hard Rock Café
Jag på Hard Rock Café

Hard Rock Café
Denny och Evelina med respektive drinkar!


Onsdag
Hostelet vi bodde på annordnade gratis grejer, bland annat en guidning till fots av alla monumenten. Vi signade upp för det så klart. Dessvärre var det inte riktigt så fint väder som dagen innan, snöade först, haglade en stund för att sen fortsätta i regn. Jag var dum och hade alldeles för lite kläder på mig så jag koncentrerade mig mest på hur kallt och blött det var. Men vår guide som Larry, som för övrigt såg ut som min gamla lärare Erling försökte hålla oss glada genom att dra lite torra skämt som jag och Evelina sympati skrattade åt.
Fick se Vita huset, Washington Monumentet, The Jefferson Memorial, någon park, Lincoln Memorial och en del andra monument, exempelvis Vietnam monumentet.

Evelina och Denny utanför Vita huset
Regnade en del :(

Vita huset!
Vita huset!

Polis!
Polisen ställde gärna upp på kort!

Soldater!
Till minne av något krig...

Abraham Lincoln
Abraham Lincoln

Jag och Evelina
Jag och Evelina utanför Lincoln Memorial

Hem och bytte till torra kläder och tog en taxi till The Capital Buildning. Evelina hade fixat så vi fick en privat gudiening genom husen. Var tunnlar mellan alla husen, var som en lite värld under jorden för alla som jobbade där för att de skulle slippa gå ut och fixa så.

Evelina, Denny och tva interns!
Evelina, Denny och två interns som gick med oss på rundvandringen.

Jag  och Martin Luther King
Jag och Martin Luther King!
Fick se en del statyer och så, rätt coolt. Hittade en staty med Rauol Wallenberg som vi tog kort med. Vi var tydligen de första som gjort det, vi sa att vi var stolta över det Sverige åstakommit så.
Hade oxå signat upp oss på en gratis middag på hostelet, blev macaroner och köttfärssås, träffade liute sköna människor, en amerikan, en italienare, en australiensare, två från Österike och två från Chile.
Gick till en bar och tjöta lite, jag och Evelina fick dricka alkoholfritt, smakade som stark saft, ingen höjdare direkt men men.

Denny, en italienare, Rudy och en Austalienare
På en bar med några sköna människor från Italien, USA och Australien!

Vi!
Jag och Evelina!

Torsdag
Gick till Washington monumentet och fixade biljetter för att åka upp i det, fick slå ihjäl 1.5 timmar. Denny ville köpa några mynt så vi gick till Jefferson Memorial, jag och Evelina roade oss med att ta massa kort, jag fick ställa upp och posa. Det kom fram en kines och ville ta kort med mig oxå och bjöd oss att komma till Kina, det tackade vi för.
Upp i Monumentet, var rätt ballt, 500 feet upp i luften vilket är typ 120 meter eller nått.

The Jefferson Memorial!
Jefferson Memorial!

The Capital building!
The Capital Buildning från Washington Monumetet!

Vita huset from above!
Vita huset 500 feet upp i luften!

Gick på ett museum om förintelsen, var lite roligt; USA är väldigt kära i sånna där security stationer där man ska scanna sin väska och grejer. Jag hade köpt en juice, den fick dock inte följa med på museet. Han sa till mig att dricka upp den eller slänga den, men jag fick inte dricka den där inne så han skickade ut mig att dricka den. Så det var bara att gå ut och halsa, skrattade mest åt det. En annan sak, när vi var där inne så blev vi instängda i ett rum för att de had a situation, visade sia att det var någon väska som någon hade ställt vid ingången typ. 
Sen gick vi till Chinatown och käkade kina mat, var gott. Så irriterande, när vi skulle betala så la vi nästan precis vad nota sa, när sservitricen räknade pengarna så sa hon att vi var tvugna att lägga 15% i dricks, även om de inte gjorde nått för att förtjäna det, så himla irriterande kultur, kan de inte inkludera dricksen istället då ;@
Evelina och Denny gick tillbaka till Hostelet och sov, jag gick och tog massa kort på The Capital Building, hur mysigt som helst.

Jag och the capital building!
Jag och the capital building, mha självutlösaren

Seagulls!
Lite fiskåmåsare (bara för att den var fin)

The Capital Buildning!
Ståtlig byggnad!

Träffade på Italienare påvägen hem, hörde bara "Hey sweetie" blev helt paff innan jag såg att de var han. Gick med honom och köpte en macka till honom sen satt vi och tjötade med tjejerna från Österike på andra våningen innan Evelina och Denny kom ner och vi gick till Hard Rock för att hämta våra Margarita glas. Drog till McDonalds och köpte milkshakes, sen till CVS och köpte popcorn och en kortlek. Hem och spelade lite innan vi slaggade.

Fredag
Segade på morgonen, checkade ut och låste in väskorna i lockers. Tog tunnelbanan till Arlington Cemetry efter att ha tagit lite kort på Vita huset igen, nu i bättre väder. Kollade på den kända statyn av fem soldater som trycker ner den Amerikanska flaggan. Sen gick vi till J. F. Kennedy's grav och sen tog vi tunnelbanan, man kunde inte gå dit även om det inte ens var långt, till Pentagon.

Vita huset!
Vita huset igen, men nu i bättre väder!
Evelina, Denny och massa gravstenar!
Arlingon National Cemetary, Evelina, Denny och MASSA gravar!

Denny, Evelina, Lincoln Memorial, The Washington Monument och The Capital Buidlning!


Jag och en ganska känd staty av fem soldater som sätte ner en
flagga i marken, kommer inte ihåg vad den heter!



Fick en guidning där av två rätt snygga militärkillar, de pratade mest om  tavlor och sånt men det var intressant. Även här var det som en liten egen värld för de anställda med Cleaner, jewlery, CVS m.m.
Hem och hämta väskor och tunnelbana till våra respektive flygplatser.
Fick åka första klass både Washington - JFK och JFK - Chicago. Fick dock vänta en bra stund på JFK men det blev himla bra ändå tillslut.

Mycket bra dagar i Washington DC även om vi alla tre lyckade dra på oss mindre förkylningar, illa ,men men!!

16/2-09 Fixarmåndag!

Klockan ringde 9.15, pallrade mig upp, på med springkläder och i med en liten banan i magen och off to the gym!
Sprang en halvitmma, gymmade och sen simmade jag i 20 min, skön nedvarvning faktiskt.

Hem och duscha och börja ta fram kläder till DC. Käkade brunch, ägg, keso, tomat och kidneybönor och kollade på O.C innan jag stack iväg på ärenden.
Drog till Walmart och köpte två t-shirtar, en råsa till mina pyjamasbyxor. Sen inhandlade jag sånna där små käcka resesize shampoo, balsam, tandkräm och tvål.

Åkte till Kohls för att kolla om de hade någon väska, tänkte köpa en större så man kan ha lite handbagae med sig, kom dock på när jag kom hem att jag ju kan ha ryggsäck, är ju bättre, så kan jag ha min lillaväska i den och min stora kamera.
Åkte till AT&T för att kolla vad det var för fel på min telefon. Fick skriva upp sig på väntelista, så var det värsta uppropet sen. Var dock inget fel på telefonen så jag åkte till Target för att  köpa ett nytt minneskort. Kille där insisterade att detta kortet skulle funka även om det såg himla smalt ut.
Hem och prova och mycket riktigt funkade ju inte alls, tröttsamt. Tillbaka och returnera det. Åkte till RadioShack istället, de hade ett som passade min telefon utmärkt och min ficka oxå, ett 2GB för 16$, himla bra asså!

Packade ner allt i väskan, la in musik på minneskortet och kollade på O.C. Till middag blev det en sallad och vindruvor till efterrätt, Carson kom in och "hjälpte" mig äta upp dem, tack så mycket!!

Ska försöka sova lite snart, ska bara kolla lite O.C :D. Ska ge oss av här 4.20, Aaron kör mig, skönt, problemet blir hemfärden på fredag, men men, löser sig nog. Nu har jag ju i allafall musik att lyssna på.

Kommer hem på fredag förhoppningsvis, om det går något flyg tillbaka, men oroa er inte, löser jag!!

Puss och kram


15/2-09 Söndag och färd till O'hare!

Hade fått tillsägelse av Amanda att stanna i sängen till 11 då hennes värdfamilj skulle till kyrkan vid den tiden. Skickade sms och frågade om de var vakna. Visade sig att Amanda vart vaken sen klockan 9. Jaja, sov ändå till elva så var ju inte hela världen.
Satt och slöade och tjötade lite om gårdagen, minnesvärd :D

Precis när jag packat ihop mig och backat ut på gatan och kommit typ 15 meter så kommer Amanda utspringade och viftar med armarna, hon trodde att hon kom på ett sätt att få mina bilder från kvällen. Min kamera fick komma i stand in då hennes dog eller nått.
Hennes sätt funkade dock inte men jag var lite smart, så det löste sig ändå ^^

Hem och fixa lite granna och så innan jag gick ut för att bli upphämtad av Evelina. De var dock lite sena så jag traskade ner till Starbucks och köpte en Mocha åt Evelina och en Skinny Vanilla Latte till mig. 
Var kö på 90 så vi var blev lite sena, detta gjorde dock inget för Denny, Evelinas bror som vi var där för att hämta, var oxå sen.
Åkte till UNO'S och käkade deep dish pizza, mycket god, tog en som hette Spinoccoli, spenat och broccoli. Hem och städae barnens rum väldigt noggrant, tillsägelse av Tina.
Cole var sjuk, hostig stackarn så gjorde lite te till honom och mig själv med. Tina, Aaron och Carson var på hennes basket och sen på en fiskrestaurang.
Blev lite tvättande och så, försöka förbereda för DC och så, kollade parkering. Ska köra själv och parkera där och så, :S kommer få åka hemifrån äckligt tidigt :S well well.

Puss och kram skumbanan!


14/2-09 Alla Hjärtans Dag och Amanda 20 år!

Blev väckt av Carson med en presentpåse, alltid lätt att vakna av paket! Fick ett par hjärtstrumpor och ett par pyjamasbyxor, jättefina; pigelingröna med råsa fåglar och svarta fågelburar på, låter inte alls fint men det var dem.
Käkade lite frukost till O.C innan jag stack iväg till gymmet och sprang och gymmade i en timma.
Sprang brevid en man som blev svinsvettig men han hade varken svettband eller handduk, han löste svetten genom att dra handen över panna och sedan skvätta av det på maskinen , gross! :S ska aldrig med springa på den maskinen.

Kom och tänka på en annan sak när jag satt där och stretschade. Asså, det är ju lite kul de där med gym och typ friskis och svettis och så. En grupp helt okända människor samlas i en byggnad som man betalar massa pengar för att få komma in i, så tränar man ihop. Ingen, eller inte så många, bryr sig om vad grannen håller på med. Alla gör liksom sin sak.

Hem och slappade mest, ringde faktiskt farmor och farfar och pratade lite med dem. Lite störande dock att jag hörde mig själv, fy vad fult man låter, hoppas inte man låter så på riktigt :S
Satte igång och städade mitt rum, och toalett så nu skiner det. Carson höll på och sprang efter mig, ville spela basket men jag var "himla upptagen" försökte dra ut på det, men tillslut gick det inte. Spelade med henne i någon halvtimma men när jag inte längre kände mina fingrar så gick jag in, då gjorde hon oxå det.
Gjorde ett himla kreativt kort till Amanda, *stolt* gjorde mig iordning, packade sovgrejer och så och drog iväg.

Var bara svenskar där vilket var himla kul; Amanda, Christopher, Eric, Madde, Petter, Ida, jag och den nya tjejen i Maddes familj,  Anna.
Amanda hade gjort viltkyckling och inte som Petter trodde, vitkyckling, "Men alla kyckling är väl vit", skrattade så jag satte salladen i halsen.
Dracks lite eller ganska mycket och spelades ganska mycket biljard, jag kom på att jag var väldigt dålig på biljard så vi körde lite limbo med, där var jag lite bättre men Amanda vann, vilket hon tekniskt sätt skulle göra så.

Petter och Ida gick tidigt, Petter skulle jobba klockan 7.00 så. Eric, Madde och Anna stack vid ett. Jag, Christopher och Amanda skulle kolla på film, men det slutade med att de somnade med en gång. Jag pallade 20 min sen gick jag oxå och lade mig efter en lyckad kväll. Tack Amanda!! Du var grym!! ;P

Limbo på gång!
Limbo, jag var näst bäst! :D

Armbrytning!
Armbrytning. Notera att jag är påväg att vinna....

Biljard!
Som sagt mycket biljard, men det gick ju inte bra för det!

Madde, Amanda och jag!
Grym kväll, Amanda du var helt klart grym!! :D

13/2-09 Friday the 13th!

Friday the 13th

Gick upp 8.45 för att kolla om Tina ville att jag skulle köra Snickers till the groomer, men behövde inte det så jag gick och la mig igen och sov till typ 10. Käkade lite frukost med O.C innan jag tog mig till gymmet vid 12, sprang och gymmade en timma sen hem och duscha och tjöta med familjen i nästan två timmar.
Ringde hem innan och testade mitt Penny Talk, fungerade utmärkt, så jag ska ringa farmor någon dag nu.

Ringde och sjöng för Evelina oxå, skönsång tyckte hon det var, såklart! Cole var hos en kompis och Tina och Carson åkte till Target, jag åkte till IKEA för att se om de fått in sirap, hade de inte :( köpte lite choklad till familjen och till Ida. Tog en sväng förbi Woodfield oxå för att kolla om jag kunde hitta lite kläder men kände inte för att shoppa när jag väl kom in, mysbyxor och inget smink, nej, åkte hem igen och lekte lite med ungarna istället.

Sen gick jag till Starbucks för att träffa Monique lite innan vi hade bestämt träff med Ida och Petter I Deer Park för att kolla på Friday 13th. Började såklart snöa när jag gick till Starbucks, så himla typiskt, bara för att jag sa till mamma att det börjar kännas som lite vår så kommer ännu mer vitt :@

Filmen var sådär, ganska förutsägbar. Lite kul dock. Den spelades på flera salonger samtidigt, vi skulle gå på en som började 9.05, vi var lite sena så vi tänkte inte så mycket på att vi liksom inte fattade nått av vad som hände, tills Monique kom på att vi måste gått in på fel salong, och mycket riktigt, hade gått in på en som började 7.50 :D
Allt blev ganska självklart när vi kom på rätt, missade inte så mycket av den andra som tur var.
En annan sak, helt stört. Var ett par som dragit med sina ungar på bion, typ en som var 7 eller nått och en typ 2-åring, vem gör det liksom, vadå att ungarna får mardrömmar resten av livet!

Puss och kram

13/2-09 Grattis Evelina!



Grattis Evelina!

Idag fyller denna tjejen 20 år!! :)
Välkommen till klubben "vi som är för gamla nog med för långt borta"  ;)

12/2-09 Torsdag!

Vaknade vid 10, smakade på min musli, fick sockras lite granna så smakade det bättre, ganska stolt ändå måste jag säga. Slappade med O.C en stund tills jag tog mig i kragen; svängde ner till bibblan och lånade nya filmer, lånade Under Solen, ska kollas in inom en snar framtid. Sen tog jag en sväng till gymmet och sprang och gymmade.
Hem och tjöta med lillsyrran och Henke på msn, dusch och sen iväg till Jewles, Walmart och sen IKEA.

Ringde och grattade Evelina på namnsdagen, vet inte vad hon gick på, kul var hon i allafall och jag lyckades göra den man liksom inte får göra. Var påväg in på Jewles när jag säger till Evelina, "Skit oxå, tror jag glömde min telefon hemma, får inte ha glömt den....." Evelina är helt tyst tills hon säger, "Jennie!! Du PRATAR i din telefon" - pinsamt!

Sen gick det lite bättre, fattade dock inte riktigt vad Tina menade med sina medelanden så det blev lite missförstånd, reddes dock ut när vi pratade med varandra.
Hon ville att jag skulle åka med till Carsons soccer för att hon skulle kunna åk direkt till sin mamma därifrån, det fattade inte jag och när vi väl pratat så var det för sent för att hinna hem innan hon behövde hämta dem så.
Åkte till IKEA och köpte lite förnödigheter, Evelina, de hade inte mörk sirap till ditt "världens godaste bröd" men skulle få det i mon så då åker jag och inhandlar det, hade dock inte semlor :S blev en glass istället.

Hem och vända i princip, blev ändrade planer. Tina kom och hämtade mig ändå för Carson skulle ändå hämta kläder för övernattning. Fick fina Alla Hjärtans Dags kort av mamma och pappa och Caroline Staxäng idag oxå ♥

Kort från Caroline!
Jättefint kort av Caroline Staxäng, med ett ännu finare innehåll ♥

Kort från mamma och pappa
Mamma och pappa skickade en himla söt hälsning med, pratas vid i morgon! ♥

Puss och kram

11/2-09 Crazy day!

Aaron jobbade över en massa i natt så jag fick gå upp med ungarna. Gick super, Carson hade ju Crazy day idag så hon klädde sig i sina hipp hoppar kläder, tror inte hon följde det helt ut dock, hon sa att hon skulle ta på det mesta i skolan, well well.
Gick och la mig igen efter de gått, super skönt, hade ju inte riktigt räknat med att få jobba på morgonen så la mig ju inte överdrivet tidigt. Vaknade inte förrän 11.20 när Amanda ringde, himla tur att hon gjorde det, vet inte hur länge jag hade sovit annars.

Aaron åkte iväg med min bil till verkstaden, åkte till banken och kollade hur mkt pengar jag hade kvar, förvånandsvärt mycket, gött. Sen till posten och köpa frimärken. Blev förvånad när Aaron var hemma när jag kom hem, det gick tydligen fort på verkstan, ingen innan honom, himla bra, så nu är min bil fixad, yey!! :D

Gjorde inte mycket, ett försök till att göras mammas GI müsli, vilket väl gick sådär, ska smaka på den i morgon.
Chillade mest, barnen gjorde sitt, läxor och så. Gjorde bakpotatis och en svingod röra till, barnen ville inte ha den, men desto mer till mig då :D
Festade till det med chokladbollar till efterrätt, dem gillar de, Cole sa det, "du måste lära mig att göra dem innan du åker hem", ska vi nog kunna ordna.

GI musli bakpotatis Chokladbollar


Tina kom hem så hon och Carson parkerade sig i Röda rummet och kollade på nått, Cole kollade Knight Rider, inte mitt favvoprogram direkt men jag satt i soffan och kollade på O.C istället. Carson kom och ville kolla men jag skickade in henne till Tina, känns dumt att de är med mig när hon är hemma liksom.

I mon är jag ledig, men ska nog med dem till Tinas mamma, skall fira Tina, har inte vart hemma hos henne och det var ett tag sen jag träffade dem så, eller så kanske jag kollade om Madde och Eric ska till Ida om inte hon jobbar.
Ska nog gymma i mon i alla fall, för er som vill skriva ner det!!

Puss och kram

10/2-09 ARG!


M2 memorycard!
Himla skit då, tappade min telefon när jag pratade med Evelina, då la den helt av, så nu hittar min telefon inte mitt memorycard längre, hi mla irriterande, alla låtar och alla bilder...borta!
Tur att jag har lagt in alla bilder på datan!!

10/2-09 Good Shepherd Hospital!

Mådde bättre idag så pallrade mig upp klockan 8.30 och hoppade in i duschen, en välbehövd sådan (sorry) ;)
Käkade två knäckemackor med honung, svårt med frukost när man inte får äta mejeriprodukter liksom. Monique kom och hämtade mig halv tio så åkte vi till Good Shepherd Hospital för att "lämna" björnarna vi gjorde på Build a Bear till barnen. Fick dock bara träffa några sjuksköterskor och ta lite kort, men men.

Good Shepherd Hospital
Monique, jag, sjuksköterskor, Fabi och massa björnar

Hem och gjorde lite lunch, fick bli stekt ägg och massa broccoli, säkert svinbra. Sen plockade jag i ordning efter barnen, otroligt hur mycket de hinner stöka ner på en helg :S

La mig i soffan och kollade på O.C och hade det allmänt gött. Aaron åkte till jobbet och sen ringde Evelina så vi tjötade ett bra tag innan barnen kom hem och vi fick lägga på.
Hjälpte Cars med läxa och hennes Valentineskort med klubba. Jösses, det är verkligen så mycket större här än hemma.

Gjorde inte så mycket mer, Cole stack till Zac och Cars gick ut en stund, mådde fortfarande lite illa så passade på den.
Hjälpte henne att skriva brev till Madde, äntligen, hon ville verkligen inte så fick hjälpa henne en hel del. Blev köttbullar och macaroner till middag, mumsigt.
Slappade framför tv.n och sen en promenad på 40 min, kändes som det behövdes, barnen var allt för speedade.

Plockade ut en outfit med Carson, hon har crazy day i mon i skolan, tänkte först bara mixa färger, men det slutade med att hon skall vara hiphoppare istället, as grym blev hon!

Tjolahopp!



Lite nostagli bara! :D enjoy!

9/2-09 Sjuk!

Idag har jag inte gjort mycket, så lite som man ska göra när man är sjuk.
Parkerat mig i sängen och druckit litervis med vatten, man blir ju så förbaskat torr i munnen av allt spyande :S

Kollade på Finding Nemo, så himla söt film. Sen började jag kolla på O.C, himla bra måste jag säga, kanske blir min nya drog.
Nä usch, har verkligen inte gjort nått att skriva om. Kan bara konstatera att det suger att vara sjuk och jag är glad att jag inte är det så ofta, ta i trä!

Hoppas jag mår bättre i mon så jag kan åka med och lämna björnarna som vi gjorde på vårt au pair möte, hade vart kul!!

Puss och kram

Sommar!


9/2-09 Usch vilken mardröms natt....

Kände när jag satte mig i sängen vid tio att magen inte var som den skulle. Morrade och höll på som en tok.
Det blev inte bättre heller, spenderade ca 10 min på toan sisådär varje timma....spydde!!

Usch, det var längesen jag mått så dåligt, efter 4e gången hade jag självmordstankar, :S "I'm done" men jag lever än, men fy vad hemskt det var.
Skickade sms till Aaron att jag inte pallade gå upp med barnen så jag fick sova, skönt.
Borde sova men har ont i kroppen :S orkar liksom inte.....

Ska nog kolla lite på O.C och bli lite trött eller nått, blir nog bra!

Illamående!


 

Usch för att må illa, måste vara det värsta ändå.... :S


8/2-09 Chicago för hela slanten!!

Hann med tåget, himla bra. Gick ikapp Stephanie och Mikaela påvägen så det blev lite uppdatering på läget och så.
Fick tillslut hittat Moni på tåget med, blev lite nervös att hon inte hann med.
Träffade Anja och hennes tre tyska vänner, insåg att jag hade träffat den ena tjejen innan, pinsamt, men jag bad om ursäkt och så var vi vänner :D

Ben och Giny tog fel på tiden på deras tåg så jag och Moni gick till Starbucks och köpte oss varsin Skinny Vanilla Latte. Sen mötte vi upp Bernadine oxå, så Moni fick prata lite Africans, hon var helt överlycklig.

Vi gick till ett akvarium museum, var helt okej, inte så himla coolt som jag hoppats men men, man vet ju inte om man inte testar liksom. Gick runt och tog kort på lite fiskar och massa sköldpaddor. Sen fick vi se en som dök i en lite större tank. Var en stor sköldpadda där som hade blivit påkörd av en motorbåt, så hennes skal hade pajjats så hennes bak liksom flöt typ så hon simmade med baken uppåt hela tiden, stackarn.

Moni och Ben påväg till akvariumet!
Monique och Ben påväg till Akvariumet!

Jag och lite Chicago!
Jag posar med Chicago!

Vi utanför Akvariumet!
Giny, Ben, Jag och Bernadine

Akvariumet!
Sjöborre

Akvariumet!
Oranga fiskar!

Akvariumet!
Mest för coola fäger

Akvariumet!

Dålig bild, men här är den stackars sköldpaddan med det trasiga skalet som
gör att hon inte kan simma som hon ska, poor girl!

Dykare!
Bob, en dykare i den större tanken!

Promenad!
Påväg upp på Michigan Avenue!

Gick upp på Michigan Avenue, åt på ett Italienskt ställe, var väl sådär, ingen tycket att det var riktigt gott men men. Sen gick vi upp till Water Tower Place och kollade lite i affärer innan vi typ fick springa till tåget, var inte 100 på vart vi skulle, så självklart missade jag och Monique vårt tåg, himla skit. Men så erbjöd sig Ben att han kunde köra oss hem så vi tog samma tåg som dem, det gick 10 min efter vårat från Union Station, himla bra.

Fick träffa hans värdmamma igen, hon är skön. Sen körde vi hem Giny vilket tog en halv evigehet. Kom tillslut hem men då var klockan 20.50, ringde Ida och frågade om det var någon idé att komma men de hade tänkt packa ihop så, ska dit en annan dag och äta tårta :D
Åt rester från min humongos portion från Cheesecake och kollade på dokumentär om Loch Ness med Cole.

I mon blir det upp med barnen och sen träna med Moni, gött!!

Tjingeling!

8/2-09 Glömde ju!

Fick en trevlig överraskning när jag kom hem.....

Snickers verk!


Snickers hade nämligen vänt utåin på hela min papperskorg så allt låg på golvet, yeeey, blev ju mindre glad på honom då!!

Nu ska jag snart springa ner till tåget till Chicago och träffa lite glada människor!! Sen hoppas jag att hinna åka till Ida oxå och fira henne som fyller hela 19 år idag! Grattis Ida!!

Ida 20 år!


Tjolahopp!!

7/2-09 En heldag med Monique!

Vaknade av att hemtelefonen ringde, kände på mig att det var till mig och på sätt och vis var det de. Det var Cole som ringde och av någon anledning väckte Carson hellre mig än Aaron fastän jag inte jobbade.
Somnade dock om en timma till med hjälp av öronproppar, heaven!!

Upp och gjorde inte så mycket, tjötade med folk lite innan jag tog mig i kragen och cyklade ner till Jewels. BLev helt pisseblöt på ryggen och svanken för Tinas cykel hade inga stänkskydd, himla pinsamt, thank god att jag hade svart på mig. Hittade alla ingredienser till mammas müsli, dock inte dinkelflingor, kan inte riktigt det ordet på engelska än.

Hem och fick en glad överraskning att Tina var hemma så jag behövde inte jobba, yees!!
Smsade Moni och frågade om hon var på lite work out, det var hon men hon behövde en halvtimma på sig innan hon kunde komma, så jag passade på att kolla lite mer på When Harry met Sally.
Var himla duktiga på gymmet, gick och sprang och sen på gå-i-trappa-maskin och sen vikter, gjorde sjukt många repetitioner på tricpes maskinen så det gjorde gott ont.

Dusch och sen hem och byta byxor och hämta pengar. Mötte upp Giny och Ben från Tyskland på Cheesecake Factory, fick vänta en halv evighet innan vi fick ett bord så jag passade på att ringa Evelina. Vi har gått om varandra hela veckan, när den ena ringt så har inte den andra kunnat prata, annoying.

Sviiin god mat var det i allafall, jösses, fick ju ett helt berg av sallad, fick spara med än halva, för att orka med en cheesecake, var ju liksom därför vi gick dit.

Min dundersallad!
Min dunder mega sallad, hade kanske orkat hela om jag inte skulle
spara mig till cheesecaken!


Lemon Raspberry Cheesecake
Stooor bit Cheesecake, mummsigt!!

Sen blev det bio. Ben lurade in oss på en film som hetter Push. Han blev värsta stolt att han lyckade lura oss, skrattade med ett elak hånskratt. Den var helt okej, Dakota Fanning var med, henne gillar vi ju så. Annars var den ganska rörig och werid som de flesta filmer jag sett det senaste har jag märkt.
Racer hem med Moni. I mon ska vi ta tåget 11.18 till Chicago, ska träffa en annan tjej där nere och lite otippat så skulle visst Anja (min goda granne) dit oxå men några, skulle på nått museum, himla käckt för vi har ingen aning om vad vi ska göra så.

Tjolahopp

6/2-09 Bläääää!!

Usch!


Usch, gick inte alls bra på bowlingen, glöm och gå vidare säger vi med den.....

Vi hade mysigt på TGI i allafall, Madde och Amanda stod för den mesta underhållningen, jösses! :D
Åt den goda laxpasta, men måste säga att den var bäyttre första gången, var lite mycket tomat, som vissa andra oxå klagade på ^^
Racer hem med Eric, var lite kul, han körde ifrån mig men jag kom ikapp honom vid 12an ;P haha!!

Natti Natti

6/2-09 Vårkänsla!

Vaknade av skrikande ungar vid 8 var inte alls sugen på att gå upp så öronproppar i och sov till 9, gott.
Slappade i sängen, kollade klart på Because you said so, mycket söt film. Sen tog jag faktiskt cykeln ner till bibblan, hör och häpna för att införskaffa nya lånefilmer, blev första säsongen av O.C, When Harry met Sally, Oceans Eleven och The office! Cyklade förbi CVS och köpte diadem och Reisens, sjukt gott ju! Fick sån vårkänsla!!

'Hem och fick lunch av Tina, någon mojj med korv, lök, paprika och krossade tomater och ris, gott, lite som korvstroganoff.
Sen kom Moni och vi begav oss som vanligt till gymmet, blev en kortis idag, hann bara springa och gå i 30 min för jag skulle hem och snacka med pärnonen.
Var mysigt, hade en del att prata om, i hela 1.5 timmar, sen blev jag hungrig så vi lade på. Är tvätta-lakan-dag idag så det roade jag mig med.

Cyklade ner till banken för att lösa in min paycheck som jag fick av Tina så nu är jag rik :D gick hur smidigt som helst, *stolt*. Hem och slöade lite innan Tina kom hem från nagelfixarn och barnen från skolan. Tina och Cars stack till basket och Cole spelade lite N64. Sen stack han till Zac, så jag blev alone, gillar!

Nu skall jag snart fixa ordning mig för att åka till Vernon Hills och träffa svenskar för att äta och bowla, Moni skulle följt med men hennes veliga hosts visste inte hur kvällen skulle bli, annoying! Blir nog bra!!


I mon blir det jobb på kvällen :/ aja, kanske kan ta ungarna på bio eller nått, hade vart nice!


5/2-09 Is your gum matching your sweats?

Jag och moster Marie
Bild från i somras; Jag och världens bästa moster!


Hade en ganska slappig  morgon, chattade i sängen i en timma innan jag ryckte upp mig och gick ner till Jewels och köpte några födelsedagskort och Corn Flakes.
Hann inte så mycket mer än hem och göra iordning en skål med corn flakes, filmjölk, russin och lite socker, mums!

Det var operation städa i källaren idag, för Aarons mamma ska ha lite av sina möbler här, hon skall flytta in hos Aarons bror, stackarn.
Carson hade hittat deras gamla Nintendo 64, så vi skulle spela lite granna, men jag fick annat för mig.
Sen kom Monique och hämtade mig och vi åkte till gymmet och var hurtiga, sprang och gick en halvtimma, 7 minuter på en trappmaskin, trodde jag skulle svimma, sjukt jobbigt, men får ju förhoppningsvis fast rumpa. Sen gymmade vi lite och sen gick vi lös på basketkorgen på nerevåningen. Jag hittade en volleyboll som fick sig några sprakar, Moni tyckte inte jag var riktigt klok, men kul var det.

Åkte till Subway och käkade lite lunch. Kom in och tuggade med lite för öppen mun så mannen bakom disken såg mitt tuggummi och slänge ur sig "Is you gum matching you sweats?" blev rätt ställd till en början, men sen sa jag "Yeah, that was my point". Var ju lite pinsamt ändå men men.

Hem och slappade mest, helt slut i kroppen. Gjorde inte så mycket, chattade och skrev mail på Fb och så. Blev typ kassler och mac 'n cheese, mindre gott men men.
Spelade lite Donky Kong på N64 sen kom barnen och skulle spela så jag gick. Gav Tina min present, hon blev jätteglad, kul! Hon fick två shottglas med lite kul texter, en nyckelring med stjärnor och en skiva med Secondhand Serenade.

I mon blir det mer träning och jobb :(

puss och kram


4/2-09 Trött!

Vart en rätt busy idag. Gick upp halv nio och åkte iväg till Eric vid nio för att hämta min kofta som legat där i  i mer än en månad. Iväg för att kolla efter present till Tina, hade tänkp köpa typ sånna där öronmuffar, finns typ värsta specialarna, går liksom bak i nacken.
 
Ear warmers
Ear warmers!

Sen blev det lite bråttom, skulle hämta Tina kl 10.25 på O'hare, tänkte vara smart och ta 12 till 53 och sen 53 till 94 men när jag kommit halvvägs på 53 så blev det bara tvärstopp, så jag åkte ner på Palatine Rd men åkte visst åt fel håll eller nått. Ringde Aaron och fick directions till 94, kom tillslut fram men var typ 20 min försenad.
Hem och smakade på min Butter milk, filmjölk som jag tillslut hittade, var helt okej, lite för rinnig dock men men. Sen kom Moni och hämtade mig och vi åkte till gymmet. Blev löpning för mig och gång för henne i en halvtimma, sen gjorde vi muskel träning på maskinerna, gött!

Hem och vände typ igen, gick ner till banken och löste in min paycheck. Sen köpte jag ett kort till Tina. Slappade och tjattade på msn innan barnen kom hem. Tina kom på att hon hade tid hos frisören så hon och Carson åkte iväg.
Jag hjälpte Cole med lite läxa och sen kollade vi på roliga klipp på youtube innan jag började med maten. Blev kycklingtaco, var riktigt gott.
Sen slappade vi i soffan och kollade på American Idol, var gruppsång, rätt hysteriskt.

Är svintrött nu, skulle helst bara vilja sova, trott jag skall göra de. Barnen ska sova nu med så!
I mon blir det gymmet igen, vet inte vad vi ska göra, får sova på saken!

Puss och kram

3/2-09 Workout!!

Fick sovmorgon och passade på att sova enda till 9.20, sprang runt och plockade i hela 40 min, kändes verkligen inte så. Promenad i kylan ner till bibloteket för at lämna tillbaka filmer. Hittade filmen Elling, helt oväntat liksom en Norsk film mitt upp i alltihopa.
Sökte på Swedish och fick upp en film, Under Solen, ska lätt lånas nästa gång. Vet inte om den är på svenska dock, hoppas det, kan vara kul att visa den för dem. De skrattar dock när de hör svenska :/ de tycker det låter som kinesiska eller nått, fattar inte det men men!

Under solen!
Under Solen!

Gick för att kolla om jag kunde hitta Butter milk som tydligen, enligt Evelina, ska smaka som filmjölk, kollade på Jewels igår men de hade inte det, inte heller CVS hade de :(
Hem och käka lite granna och började kolla på P.S I love you, en jättesöt film verkligen. Var helt inne i den så jag hörde knappt att Snickers skällde som en galning för att Monique stod utanför och väntade på mig.

Åkte till ett annat gym, Buehler hette de, var fortfarande YMCA men ligger närmare. Simmade en halvtimma först, var riktigt gött, sen gick vi på bandet i 15 min, hann inte mer för Moni var tvungen att hämta ungar på skolan.
Hem och duscha och fixa och så, åt en äggmacka och tjöta på msn.
Blev lite Skypande med Sophia oxå tills hon inte hörde mig. Barnen är hos kompisar just nu men kommer om en halv timma så jag ska börja göra korvstorganoff nu hade jag tänkt, men Polsk korv, hoppas att det funkar oxå.

2/2-09 My life would suck without you!

Sjukt bra låt, enjoy!!

Kelly Clarksson - My life would suck without you!


2/2-09 YMCA!

Gick upp med ungarna, Carson var typ omöjlig att väcka, inte konstigt när de inte somnade förrän typ halv elva i går :S
Hon klagade på att hon hade ont i magen men efter lite frukost och några tabletter så var hon på benen, puh!

Käkade frukost efter att ha pysslat lite granna och ringt och försäkrat mig om att kameran på gymmet i Grayslake funkade. Kollade på näst sista avsnittet av Grey's Anatomy oxå, helt galet, har kollat en hel säsong på en vecka, men det är ju SÅÅ bra!
Åkte förbi Kohls och köpte ett par kapri-springbyxor, hittade lite annat oxå men de passade inte riktigt när de väl kom på.

YMCA!
For upp dit och tog kort och vände i princip, hade med mig träningskläder så jag åkte till YMCA Foglia, som ligger närmare mig och sprang på bandet i en halv timma, jätte skönt, har verkligen längtat efter att få springa.
Åkte hem och gjorde sit ups och lekte med bollen lite, gött!

Behövde inte ta Carson till soccer så jag och Cole åkte till bibloteket och lånade en bok till honom, fixade ett nytt lånekort till honom oxå. Måste dit i mon och lämna in mina filmer, då ska jag kolla om jag kan hitta Felon och When Harry meets Sally, de var uthyrda idag :(

Hem och käkade Troy's supergoda chilli som de hade igår på Super Bowl, när jag inte var hemma. Supergod. J
Jag och Cole kollade klart på Jurassic Park och sen började vi kolla på Break Up, men avslutade den inte, kom annat i mellan.
Ska försöka fixa med mitt Pennt Talk så jag kan ringa farmor och kanske någon kusin :P hade vart kul!

Tjolahopp!

1/2-09 Super Bowl!

Kom med tåget, var där redigt i tid och allt. Ringde Amanda när jag var på stationen, då skulle de precis beställa mat på en Mexicansk restaurang så jag fick ta mig dit själv, gick ju himla bra. Ni kan börja kalla mig Jennie-expert-över-Chicago om ni vill. Amanda sa åt mig att gå mot vattnet och Michigan ave, och självklart går jag åt fel håll. När jag korsat 90 så ringde jag henne igen, kändes inte rätt, och det var det inte heller. Med lite tankeverksamhet så hittade jag tillslut dem, helt svettig typ, hade i princip gå-sprungit hela vägen.

Vi gick upp på Michigan Ave och kollade lite granna i Water Tower Place, mest för att visa Christopher lite granna, gick in på Lidht, för att få gratis choklad, svin god.
Sen gick vi till ESPNzone, där vi bokade bord på vägen, för att kolla på Super Bowl. Visade sig att man var tvungen att köpa för 10$ per person och timma.
Vår servetris var supertrevlig i början, men sen blev hon bara surare och surare, hon märkte nog att vi segade som fasen bara för att vi inte ville betala så himla mycket.

Min dricka!
Min Juice Sparkle

Petter och Ida!
Petter och Ida

Lax!
Åt lax eller fisk överhuvudtaget för första gången på månader, var MYCKET gott!

Christopher!
Snöggve, Christopher och hans mat!

Men vi hade trevligt ändå, hann inte kolla klart på hela matchen, det tar ju forever liksom så. Men vi satt där mellan 16.30 och 20.00 typ, ändå ett bra tag.
Försökte lära mig så mycket jag bara kunde på vägen mot tåget, Petter kunde Chicago bra. Han visade USA's första skyskrapa, jättesöt, 15 våningar. Tror jag börjar få lite bättre perspektiv på det nu.
Hemresan gick smidigt och bra, har redigt ont i mina hälar nu bara :S, gått typ 18 000 steg idag. (Har stegräknare på mobilen)
Snackade lite med familjen och kollade på nått program, Cheersleaders VS Couch Potaoes, svin kul!

natti natti

1/2-09 Himla skit....

Vaknade vid elva, hade ett missat samtal och två sms. Amanda ringde igen och sa att det hade blivit ändrade planer och att de skulle försöka ta tåget 11.30, vilket betydde att Jennie fick skynda sig en hel del, var nere vid stationen vid 11.25, men det var inga människor där, hmm. Kollade upp listan och självklart gick tåget 11.18, tröttsamt.
Kollade upp att nästa skulle gå 12.25 så jag gick till Beagels och köpte en macka med ägg, ost och bacon, mycket god faktiskt. Satte mig ner och käkade den, sen gick jag runt lite och försökte få tiden att gå i princip.

Frukost!
Frukost i form av banan och en Beagle, med ägg, ost och bacon, mycket god!

12.25 var stationen förtfarande tom, kom på då att jag kollat på lördag och inte söndag och självklart så gick inget tåg 12.25 på söndagar :@ hur trött blir man inte då då.
Så traska hem igen....

Nu skall jag gå och göra ett nytt försök, vara i tid.



Dagens:

The United States has 5% of the world's population, but 25% of the world's prison population!

31/1-09 Jag bor granne med gasten...

Jag bor i ett historiskt och väldigt gammal område, där de flesta husen är från tidigt 1900-tal eller sen 1800-tal. Det finns många regler om saker man inte får göra med husen och så, just för att behålla det gamla. Ett exempel är att vi inte får byta ut fönstrerna förrän de är 90% ruttna, en anna runt en sak är att man inte får ha staket huset och skall man göra nått så måste man typ ha alla grannas tillåtelse.
Våran granne kör väldigt hårt på att behålla det gamla, så hårt så att huset håller på att förfalla praktiskt taget.
Hon har en katt som ungarna har döpt till Ghost, bara en sån sak och hennes veranda ser ut som den ska falla ihop vilken sekund som helst.
Hon är den tanten som ska finnas i alla små samhällen som hatar ungar, i Kärna hade vi sur Sven eller nått, han som bodde granne med Tobbe typ, precis vid lekplatsen.

När det är mörkt är såklart hennes hur extra läskigt. Trappan upp till övervåningen är svängd så vi har som en liten platå innan de tre sista trappstegen, och varje gång jag går upp där när det är mörkt så av ren reflex eller nått så kollar jag alltid ut genom fönstret och varje gång får jag en mindre hjärtattack....

......tanten har nått i sitt fönster som ser ut som en människa, det kan omöjligt vara det för den är där hela tiden, men den skrämmer ändå livet ur mig varenda gång. Hoppas verkligen att det inte är något annat än......vad vet jag!


Fick med mig barnen ut på en promenad runt blocket, Snickers behövde gå ut och jag vägrade göra de, är faktiskt inte min hund så jag sa att då går vi alla ut. De sprang runt i snön och kastade snö på varandra och såklart så blev Carson sur, blir så trött, men hon repade sig.
Skulle göra chokladsås till glassen, men det gick ju sådär om man säger så, fattar inte vad som gick fel, men den blev inte sås, blev mer som varm choklad så vi drack det istället, hällde i lite i glassen, blev gott men simmigt :D
Kollade klart på Harry Potter, sen ville Cole kolla på den fjärde men ändrade sig efter 5 min och satte på Jurrasic Park istället, den tredje.

Nu ligger de och sover, i alla fall Carson, hon somnade i soffan såklart och när jag väckte henne så sa hon nått obegfipligt, vet inte vad hon snackade om riktigt.
I mon blir det Chicago med Amanda, Ida Petter och kanske Christopher.

Puss och kram

31/1-09 Build a bear!

GIck upp tidigt idag för att hinna med lite saker på morgonen innan det var dags för au pair möte.
Åkte upp till Grayslake, där Amanda och Madde bor. Vi snackade nämligen om gymkort och så igår när jag var där och så sa Amanda att om man bara bevisade att man inte hade så stor inkomst så kunde man få gymkortet för 18$ i månaden. Så jag printade ut bevis på vad jag tjänar och åkte iväg. Gick superbra, men jag måste upp dit igen för att fixa kortet, deras kameror funkade inte, lite segt.

ÅKte förbi YMCA här i närheten, jösses, sikket ställe, hur stort som helst, verkar finnas massa kul att göra, simma och massa roliga pass.
Sen hem, slappa lite och iväg till Woodfield med ungarna för att gå på au pair möte. Träffades på ruby tuesday för att dekorera en t-shirt till våran björn, var rätt kul faktiskt.
Sen gick vi och gjorde björnarna, man valde liksom vilken björn man ville ha, sen valde man ett litet hjärta och made a wish och sen fick man välja vilken hårdhet man ville ha, soft, hard eller in between. Sen klädde vi dem med våra tröjor och tog kort allihopa!

Build a bear
Fylla björnen!
Fylla björnen med ludd

Trampa på pedalen!
Man fick själv trampa på pedalen så luddet kom ut ur maskinen.

Knyta ihop!
Sen knöts björnen ihop, jätte häftigt, riktigt duktiga var dem.

Posa!
Bara till att posa

Sen gick jag, Carson och Cole runt lite, Cole köpte LEGO i LEGO-affären. Sen ville Carson kolla i en annan affär och sen blev hon sur för att hon inte fick gå till en annan affär, för vi var trötta och ville åka hem.
Gjorde lite mat i form av en sallad, ris och lite kyckling.

Nu sitter jag och Cole och kolla på Harry Potter och Fenixorden och Carson är på övervåningen och kollar. Alla andra är ute och har kul och här sitter jag :/  och är bitter!

Cole och LEGO!
Cole i LEGO affären.

Är i alla fall ledig i mon så då ska jag med Ida, Petter och Amanda ner till Chicago och gå runt lite granna och kolla på Superbowl senare.

RSS 2.0