25/6-09 Familjen i Kenosha

Vaknade av att mamma tassade runt på undervåningen, inte helt fel ändå att vakna av. Efter ganska många om och men så kom vi iväg till Jewels allihopa och handlade frukost. Det tog väl någon halvtimma att få alla saker genom självscanningen och i påsarna.

Hem och kokade ägg och gjorde fruktsallad till frukosten och grejer, fint ska det vara när Thielens är igång. Proppmätta så packade vi om, fyllde vattenflaskor, städade, gick ut med hunden och hoppade in i bilen för att köra upp mot Kenosha och Outlet Mallet. Visade sig vara lättare sagt än gjort dock för det var vägarbete typ överallt så vi fick köra andra vägar som inte var inräknade i mina anvisningar. Men vi kom fram tillslut efter att jag hade varit inne på två ställen och frågat och efter lite tur oxå.

Fruksallad
Fruktsallad, mumma!!
Me och pappsen
Thielen frukost...
Hunden ska ha sitt oxå..
Visst är vi coola...
Stop för kaffe
Stabucksbreak, cappuccinos och frappuccions
Kollar eventuella skador
Vi blev påkörda lite, blev dock inga bucklor, men alltid bra att kolla...

Sophia och Julia handlade varsina par Converse på Converseaffären, helt saliga var de. Jag fick köpt tre små Converse-skor-nyckelringar. Mamma handlade lite träningsgrejer och så.
Vid halv sex kom vi iväg efter typ 3 timmars shopping. Tog Interstate ner mot Illinois och Cheesecake Factory. Jennie hittade tillslut efter sunt förnuft, ganska mycket skills, lite tur och med hjälp av en karta till Shaumburg, Woodfield och det efterlängtade Cheesecake Factory.

Cheesecake Factory
Vi hittade fram till det efterlängtade Cheesecake Facortyt...

Var rätt mycket folk så vi fick vänta 25 min på ett bord, men det var det värt. Delade på tre rätter alla 5, var helt lagom, och sen åt vi såklart cheesecake till efterrätt, går ju inte att gå dit och INTE äta det. Alla var nöjda och glada - vilket gjorde mig väldigt glad oxå.
Kollade lite på köpcentrumet oxå, affärerna var stängda då klockan hade passerat 21, men ville bara visa lite, själva stället är rätt coolt i sig liksom.

Galet snyggt
Avslappnad pose från min sida, i väntan på bord..
Me and mammsen
Jag och mammsen
Cheesecake  Cheesecake  Cheesecake
Cheesecakes...

Sen kom vi hem och så fick Aaron och barnen träffa min familj tillslut. Tina hade redan gått och lagt sig efter en lång dag, hon var trött. Vi snackade lite om dagen och om våra planer inför vår roadtrip. Aaron kom med lite förslag på saker vi kunde åka och se i Michigan, var kul.

Blev lite packande, duschande och mys bara, innan de bailade och gick och lade sig.
I mon ska vi upp tidigt, mycket som ska göras och så vill jag komma ut ur huset innan Tina ska ha en som ska komma och göra sina naglar och så. Skönt att komma ut på vägarna innan den tunga trafiken kommer, som Rudolf skulle sagt.

Puss och kram

24/6-09 Kärt återförenande!

Så kom då äntligen min underbara favvo familj...stod och väntade på dem på uppfarten. Ser en bil som kör förbi vägen, men stannar och backar, visste direkt att de var dem, sen blev det blinkande med lamporna och grejer.

I väntan
I väntan på att en mycket speciell skulle svänga in på gatan, sekunder efter detta så gjorde den de....

Sophia var snabbast ut och fick den längsta kramen. Först var jag bara glad, sen kom tårarna, gick inte att stoppa och jag ville inte stoppa dem heller, kändes bara så himla skönt och rätt.
Sen kom "lillasyster" som inte är så himla liten längre, de såg likadana ut hon och Sophia, snygga som vanligt. Himla go kram av henne oxå...

Sen kom pappsen, ååh, den kramen hade jag längtat mycket efter, min egen Bamsebjörn...blev pussar och kramar, visste inte hur jag skulle göra, ville bara krama sönder honom....knepig känsla, man vill liksom mer än vad det går..

Att krama mamma var som att vi hade kramats hejdå igår i NY, men det var ju ett bra tag sen det med, 8 månader sen redan...
När kramkalaset var klart så gick vi in, svettades ju ihjäl, var fortfarande runt 30 grader fastän de kom vid halv nio, precis som jag hade beräknat btw.

Kramar mamma
Go mamma kram
Som sagt, mycket tårar
Efterlängtad pappakram

De var hungriga allihopa såklart, Thielens, vad annars. Min tacopaj tyckte de mycket om, sen blev det ost och kex med, oxå det försvann i ett naffs, skönt att vara med människor som äter för en gångs skull ;)
Hade bara allmänt mysigt och skrattade åt tv-program som vi diskuterade.

Julia installerar sig
Snögg-Julia har hittat sin plats....

Gick ut med hunden jag och mamma, kändes helt overkligt. Fick på något konstigt sätt en Dejá vu när vi gick där och diskuterade mormors hus. Mamma kunde inte släppa att allt såg ut som SIMS, det gör det ju så.

Annars idag har jag inte gjort mycket, städat och pillat inför familjens ankomst. Jag och Cole cyklade ner till bibblan, han skulle låna filmer. När han satt och kollade på film så cyklade jag ner till banken och satte in lite pengar, så nu kan jag åka till Canada, medelade att jag skulle iväg oxå, det skulle man visst göra, så de vet det om något händer, bra ändå.

I mon ska vi till Kenosha och ha det gött, bara njuta av varandra och så, sen blir det nog Wauconda Festival på kvällen med min värdfamilj förhoppningsvis, ska bli lite kul ändå.

puss och kram
ÄR ÖVERLYCKLIG NU!!

24/6-09 Familjen är nära!

Min familj är påväg till mig, det känns helt overkligt, kan knappt skriva så mycket skakar jag i fingrarna. Om typ 5 min så kommer de stå på min uppfart, om de inte kör fel då vill säga.

Helt galet att jag inte sett pappa, Sophia och Julia på 10 månader och mamma på 8 månader.

Har skurit upp päron, och köpt vindruvor, ost och kex. Har en tacopaj i ugnen som jag åt förut. Sophia var tydligen hungrig. :D

Frukt, ost och kex
Thielen-mys!!


Min värdfamilj är på olika håll; Aaron var tvungen att jobba, så dår ville Cole inte vara hemma själv med mig och min familj, kan vara lite förstårligt ändå. Tina och Carson är i Kentucky, de kommer hem i mon. Carson har varit där i mer än en vecka nu, stor tjej det där.

Nu vet jag inte vad jag ska skriva, får skriva med Carro för att lugna ner mig lite....


WEEEIIIII!!! :D:D:D


23/6-09 Tisdag med Anna vid poolen

Tina kom in vid 8 och ville veta vilka dagar jag skulle ha ledigt, sömndrucken och dan så fick jag till vilka dagar det skulle vara. Somnade om efter lite om och med till tio. Städade lite och så innan jag gick ner, då hade Tina hunnit åka till jobbet.
Käkade lite frukost och tog ut hunden. Anna kom vid 12, vi fick dock snällt vänta på Cole att han skulle kolla klart på nått program och så, sen kom Zac över och vi åkte till poolen och var där vid ett.
Var äckligt varmt och massa folk. Man kunde liksom inte vara på land utan att vara blöt så vi fick hoppa i poolen var 10.onde minut i princip. Träffade Monique där oxå med hennes värdbarn och så.


Fullknökad pool
Det "kokade" typ i poolen...mycket folk


Fikade och köpte glass med fudge på McDonalds, var gott, man fick äta fort dock med tanke på att det var typ 35 grader, galet. Stannade vid poolen till klockan 6, då åkte vi hem. Cole duschade och sen gick han med Zac för att se Night at the museum 2, den går på vår lilla bio i Barrington för tillfället. Sen hade de sleepover.

Aaron var hemma och tränade och sen åkte han till deras gamla hus, the renters hade nått problem med någon fläkt eller nått. Jag snackade lite med en trött Niklas som låg och väntade på att det skulle bli ljust i princip, är ute och fotograferar, här ett smakprov på vad han tar kort på...


 
En lunnefågel med mat i näbben

Stenar med vågor, väääldigt lång slutartid, då blir det fint..


Cyklade ner till bibblan efter en kall dusch för att se om de hade Final Destination där med de hade bara 3an och enligt Anna så var det inte så bra så det blev Disturbia istället. Poppade mig lite popcorn och satte mig i källaren. Är lite kul, tror det skiljer typ 10 grader på källaren, mellanvåningen och övervåningen. Man får sitta med filt i källaren och svettas utan fläkt på övervåningen, knepigt.

Nu blir det lite Kvarteret Skatan och kanske lite Roomservice om fröken orkar.

I MON KOMMER FAMILJEEEEEN! :D:D:D:D


22/6-09 Massa grader = poolen

Vaknade vid halv tio, var redo för en jogging tur, kollade temperaturen, låg på härliga 26 grader.
Cole låg fortfarande och sov så jag smet ut innan. Hann dock inte mer än kanske 15 meter så gör jag en 3-åring, IGEN, dock blev såret inte lika fult som förra gången i september, men usch vad arg jag blev på mig själv. Grannen som såg mig kom fram "O my god, are you okay?" Tyckte det var lite pinsamt men mest blev jag trött på mig själv och den himla trottoaren.

Sprang i en halvtimma, kände att det var nog, blev rätt snurrig av den höga värmen. Drack typ 3 liter vatten, inte riktigt men, sen tog jag Snickers, några bajspåsar, bilnycklar och körtkort och traskade ner för att hämta bilen på Aarons jobb, tog ca 20 min. Stackars Snickers flåsade som en 100 åring, var nog väldigt varmt för honom, så det blev AC på högsta i bilen.

Hem och duschade, pysslade lite, packade matsäck för att bege oss till poolen. Mötte upp Monique och hennes gulliga ungar där. Var äckligt varmt, typ 32 grader så man pallade inte att vara i solen utan att vara i poolen, då är det gött, när man MÅSTE svalka sig.

Hade mycket trevligt med Monique, snackade massa, åt lite pannkakor från helgen och mackor. Stannade till halv fem, då begav vi oss hemmåt.
Tina var hemma när vi kom hem så jag gick upp till mig och satte mig på msn, var rätt gött, helt slut, man blir ju de när man badar och har sig. Var inte lite folk vid poolen heller så, massa tjo och tjim.

De åkte iväg och skulle köpa shorts till Cole så jag käkade lite "middag" blev macka igen och lite chips, himla nyttigt ja.
Fick äntligen pratat med pappa lite oxå, hade försökt få tag på dem hela dagen, känndes så kul att prata med honom, de hade haft en toppendag. Sett Frihetsgudinnan och vart uppe i Empire State Building.

Duschade och cyklade ner till bibblan för att lämna tillbaka filmer, hittade två böcker av svenska författare som jag lånade, tänkte att det kunde vara kul.
Satte mig i en park och tänkte läsa, men det enda jag kunde tänka på var smoothie som jag tänkte åka och köpa så kunde bara läsa två sidor.

Mys med bok
Lånade bok från biblioteket, två svenska författare, på engelska dock
Park
Himla mysig park...mycket myror dock :(

Köpte en smoothie som var sådär, men man måste ju smaka för att veta. Cyklade till Barrington High School och kollade på när några tjejer spelade softball, börjar fatta reglerna mer nu. Var riktigt kul för de hade en grym pitcher, äckligt bra, hon brännde ut alla hela tiden.

I mon ska det bli ännu varmare än idag :S jösses, poolen here we come. Anna ska nog komma med :)

ps. bara två dagar kvar tills familjen kommer. ds

20/6-09 och 21/7-09 Helg med Lovisa!

Lördag

Vaknade runt halv tio av ett sms från Lovisa att hon var vaken. Pallrade mig upp efter 20 min eller nått.
Efter att ha sminkat mig och tagit på mig min fina kjol så gick jag ner för att käka lite frukost, där satt Cole i soffan. Frågade vart hans föräldrar var, visade sig att ingen var hemma, nehe. Ringde Aaron som sa att Tina hade lämnat klockan 4 samma morgon och att han var kvar, fast på jobbet.

Så där gick oxå mina lördagsplaner i kras, kul. Lovisa kom över ändå och vi satt och muttrade lite till en början. Cole klippte lite gräs.
Cole ringde en kompis som skulle ringa tillbaka innan 5, så vi tänkte att vi får väl hitta på nått. Så vi drog till Culvers och jag och Lovisa tog varsin shake och Cole några friterade ostbollar eller nått.
Sen drog vi med stackarn till Woodfield för att slå ihjäl lite tid ;) Tillslut blev han väldigt less så vi åkte hem.

Lovisa och Cole på Culvers
Cole och Lovisa mumsar på Culvers

Åkte och lämnade honom hos hans kompis och sen drog vi upp till Anna och Gurnee Mills. Fick handlat det vi skulle, Lovisa skulle ha presenter och lite annat smått och gott.
Drog och klippte oss och sen mötte vi Anna och åt på Olive Garden. Vi var typ dem enda som ville sitta ute, där var väntetiden bara 5 min, blev dock längre, men inomhus var den typ 20 så, konstiga amerikaner.
Vi hade i allafall gör mysigt, sen skulle vi sovit hos mig jag och Lovisa men hennes magen var inte kompis idag så vi åkte och sov hos henne.

Mina underbaringar
Mina två alldeles underbara vänner...♥

Söndag

Vaknade vid nio, Lovisa låg och blinkade hon med så hon var vaken. Fick reda på att jag visst snarkat en del, hoppsan ;)
Käkade lite flingor innan vi drog hem till mig för att vara hemma när Cole skulle komma hem. Hann med att åka till Walmart och bränna pengar, tjena, typ 40$ :S men men, måste ju ha shampoo, tandborste, handkräm och flingor.
Han kom dock inte hem, hans kompis mamma hade ringt Aaron och frågat om Cole kunde få stanna lite till, det gick ju utmärkt såklart.
Vi stekte lite svenska pannkakor, super goda, gjorde små blandningar, en med jordgubbar, en med banan och en med bara socker.

Drog sen och gjorde slingor på fröken Stensson, tog sin lilla tid, men vi hade rätt trevligt.  Frisören hennes var trevlig och så. Sen hittade jag en intressant tidning om en tjej som ville flytta från Ukraina till USA, hade varit här som utbytestudent ett år. Hittade en 20 år äldre man på en äktenskaps sida, de levde lyckliga nu så det gick ju bra.
Sen åkte vi till Deer Park för att kolla in Bath&BodyWorks rean, köpte en grej som man pluggar in i jacket så det luktar gott och en handtvål.

Snöggve
Lovisa med paket på huvudet och in i dimman, skrek som om hon var 90 ;)

Hem igen för att vänta in Cole. Han skulle komma vid 5. Farmorn kom och undrade vart han var någonstans, började röja och ha sig så vi gick ut jag och Lovisa och "gömde" oss.
Hon tog med Cole för att köpa present till Aaron, fars dag idag i USA så.

Lovisa mådde sådär så vi satte oss för att kolla på Man of Fire, himla bra film för övrigt. Jag käkade lite enchiladas, blev mycket mat idag, knepigt, men var hungrig mest hela tiden.
Cole kom hem till sist, de hade köpt ett bebegun till Aaron, för typ 80$ :S
Lovisa åkte hem :( mådde inte alls bra, tycker så synd om henne. Vi kollade klart på filmen sen gick vi ner och kollade klart på resten av Shrek med, kul film, var som att se den för första gången, kommer knappt ihåg den.

Nu befinner sig min underbara familj väldigt nära mig, nämligen i NY, fick sms, de var framme och skulle gå och äta på Hard Rock Café, ska ringa dem i mon.

puss och kram

19/6-09 Midsommar, med Cole

Vaknade vid nio, var fortfarande trött men hade för mycket tankar i huvudet för att kunna somna om. Gick upp, Cole var hungrig, gav honom en macka från igår sen upp och göra lite sit-ups och sen dusch på det. Hade tänkt springa idag men det åskade och regnade som bara den när jag var ute med hunden, helt galet.

Cole var rätt uttråkad och det var svin tråkigt väder så jag bestämmde att kolla efter någon bio vi kunde gå och se, blev Land of the lost på Cinema 12. Fick köra lite racer dit, Cole var helt vettskrämd för det regnade en del, försökte lugna honom, tror att han nog släppte lite på handtaget i allafall.
Filmer var bra, knäpp, som alla filmer med Will Ferrell. Ganska meningslös handling egentligen men hade några delar som var rätt kul ändå.

 
Land of the Lost med Will Ferrell

När vi kom ut från bion var det varmt, äckligt fuktigt, humid. Hem och åt varsin macka, mycket gott. Sen skulle vi vara lite duktiga och cykla ner till parken och spela tennis, var galet varmt och vi hade båda för mycket kläder på oss vilket orsakade en del svett, flydde in till AC.n på biblioteket, ibland är det skönt att man nästan fryser när man kommer in i detta land, the land of AC :) Lånade i allafall den första Friday the 13th, jag har ju bara sett den senaste, tänkte jag skulle se alla så man fattar mera.

Källaren blev vårt näste, kallt och skönt. Skulle åkt till Amanda idag och firat midsommar med de andra svenskarna men blev inte så. Ringer Aaron, då var det visst så att han var tvungen att jobba över idag. Tina var påväg hem från Kentucky men var tveksamt om hon skulle få landa, det hade nämligen börjat regna rätt rejält igen. Farmorn skulle komma och ta hand om Cole, men hon var stucked för att hämta Tina, så mina planer av att åka till Amanda, gick långsamt i kras.

Nu hade vi ju rätt trevligt jag och Cole ändå men, lite irriterad blev jag ju ändå. Vi åt enchiladas, åt glass och sen massa golden fish, är svingoda, hoppas jag kan hitta sånna hemma i Sverige ;)

I mon ska det bli toppenväder så då hoppas jag att vi ligger och  har det gott i någon park eller nått, skulle blitt DT men blir nog på söndag istället, är ledig hela helgen så det är gött :D

puss och kram
(5 dagar tills famijen dimper ner här) :D:D

18/7-09 Svettigt

Vaknade före Cole, han var helt utslagen när jag gick upp halv tio, jösses. Tog ut hunden och sen upp och msnade lite granna. Het disskusion om morgondagen, då vi ska ha lite midsommarfirande hos Amanda, myspys.
Blev lkite prat med underbara Ellinor med, hon gjorde sig finare för att åka upp till Åsen. De hade kalas hemma för Sophia idag, hon tog examen. Riktig polis när hon kommer hem från USA, galet häftigt, så passa er.

Käkade lite frukost med Cole, sen ut och lekte lite med vår Pilatesboll som nu mera fungerar som leksak, gör rätt ont i nacken att nicka en sån boll, bara så ni vet ;)
Sen skulle han klippa gräs så jag gick runt och lyssnade på Harry Potter och tog massa kort....

Cole och hans LEGO
Cole loves his LEGO..
The lawnboy
Cole in action, skulle klippa gräs, det var typ 100 grader..:S
Snicks Picks
Snickers, värsta fotomodellen
Goofy ;)
Janne långben

Käkade en macka och drog till poolen vid två, Monique var där med sina ungar. Cole har snackat om denna Jack, Moniques värdbarn sen i måndags. Så jag och Monique hade mysigt medans pojkarna sprang runt och hade kul de med, ibland är au pair livet inte så dumt ändå.

Cole
Cole har någon förkärlek till mina flippflopps...
Ben
Chill by the pool, ibland är au pair livet inte så pjåkigt ändå

Monique är en upptagen au pair så hon fick sticka iväg och lämna och hämta ungar hit och dit så jag pratade först med en annan au pair, en tysk tjej som tydligen bott här i Barrington i fem månader utan att jag vetat om det i princip, nu ska hon byta familj så det var ju synd.
Sen snackade jag med Stephanie oxå, min kompis Karen's gamla värdmamma. Åkte hem igen vid sex för att äta Enchiladas som farmorn gjort, var mycket goda, Cole hade lite jordgubbstårta till efterrätt oxå, men inte Jennie.

Skulle åkt till Lovisa med Aaron var inte hemma och fick inte tag på honom så jag kunde inte ta någon bil, så det blev off med Stephanie igen och kollade på hennes dotterns softball match, rätt kul ändå. Har aldrig sett det förr och Steph var nöjd att hon för en gångs skull fick vara lite bättre än någon annan på det så :)

Softball
My very first Softball game :D
Bra träff
Hon fick en mycket bra träff, det var staket bakom, bara jag som är så skillad om lyckas att inte få med det ;)


Cole blev trött så vi fick åka hem dock, knepig grabb, men såklart satte han sig i soffan med farmorn när vi kom hem, unge...men men
Nu blir det något att titta på lite, Borat eller Söndagsparty.

puss och kram
(6 dagar kvar tills familjen kommer) :D:D

17/6-09 Pancakes

Gick upp kl 9.30, ner till Cole som satt och kollade tv. Ville ut och springa och frågade om Cole ville följa med på cykeln, det ville han, sagt och gjort. Var riktigt mysigt att ha honom med, blev väl inte så mycket snack men var mysigt ändå.
40 min senare var vi hemma igen, gick en sväng med Snickers, stretchade och duschade sen gjorde jag amerkanska pannkakor till stackars Cole, blev typ brunch klockan halv elva.

Blev lite snack på msn samtidigt som vi kollade på E.T, är ju en av världens gulligaste filmer ever. Ska köpa E.T, Pearl Harbor och Forest Gump när jag kommer hem, vet inte hur många gånger jag sett dem här.
Vid halv ett kom Aaron hem, tidigt, så jag slutade, passade ganska bra för skulle snacka med mamma kl ett så.

Det var mycket stress hemma i köket på Åsen. De ska ha trädgårdsparty för Sophia, hon är klar polis nu, eller? Har jag fattat det rätt, (hoppas det)
Men fick i allafall lite skvaller av syrran, alltid välkommet, får fråga ut henne om mer detaljer när mamma inte är med, IRL till och med.

Tog ett litet break och lekte lite med Cole och Snickers i källaren tills Aaron kom ner och skulle träna, då får ingen vara i källaren, han skäms ;)
Upp och snackade med Niklas. De andra drog efter en stund, skulle hämta båten och lite sånt.

Niklas bestämde sig för att gå och lägga sig, så jag satt och kollade på Söndagsparty, vad annars, samtidigt som han var med på Skype...
Vid fem så tröttnade jag och gick en sväng med Snickers, som nu mera är cadgead, han håller på och bajsar inomhus hela tiden, har torkat två bajshögar idag, gross...

Åkte till Lovisa vid 6, hade köpt med mig kakor och en paj, min middag. Hon jobbade så vi hängde med kidsen, det var dock tv-time så det var lugnt. Sen kröp vi upp i hennes säng och skulle kollat på Borat men Lovisa fick inte igång den så det blev Mitt Stora Feta Grekiska Bröllop, mysig film det med.

Lovisa
Operation, "Ta bort spindlar bakom Lovisas säng"
Himla tung säng för övrigt...

Lovisa
Full fart...


Nu blir det mer Söndagsparty, Marilyn Manson är i studion, måste ju ses...

puss och kram
ps. Mindre än en vecka kvar tills familjen är här :D:D:D ds.


16/6-09 Hej hej regn!

Vaknade vid nio av att Cole sprang på toa, var inte alls sugen på att gå upp så satt i sängen med datorn en stund innan det blev tråkigt och jag kände för en dusch, sagt och gjort.

Ner till kidsen och fick i dem frukost, åkte till doktorn med Cole, körde åt fel håll, fastän jag hade kollat upp karta, då blir man ju irriterad, well well. Fick ändå inte göra nått för han var tvungen att gå dit med sina föräldrar, han skulle skära bort lite skin som ligger över någon tand.

Hem och gjorde inte mycket, de gick ut och då passade jag på att dammsuga och plocka upp mer Snickers bajs, grr, blir ju så arg, himla äckligt.
Sen var vi på varsin våning, Cole där nere och byggde lego, Carson där uppe och pysslade med något och jag i mitten och satt vid datorn lite.

Vid halv två drog jag och Carson till IKEA för att äta lunch och möta Anna. Cole ville inte följa med, han är inget big fan av IKEA, tvingade honom inte heller, har hellre glada än gnälliga barn.
Träffade Anna och åt lite lunch, pytt-i-panna för min del, mac&cheese och potatismos för Carson och Anna tog som vanligt en chicken wrap, tycker om dig ändå Anna. ;)



Jag och Carson..
Man kan posa med allt
Posa med det man har, goda kakor..
Fotografen!
Råkade visst ta kort på Anna rumpa..


Sen ville Carson gå till Små-land och leka, hon kommer fortfarande inte där tack vare att hon är så kort, dock var väntetiden inte lika kort så vi skippade detta och gick till "mataffären" istället. Jag inhandlade vaniljsocker och lingonsylt och lite Daim till Carson som plåster på såren.
Anna skulle ha sill till någon middag som hon och Amanda skulle fixa för deras familjer. Var lite kul, för när vi stod där så kom det fram en tant och sa något om vart den vanliga sillen var. Då säger Anna, "Yeah, we are from Sweden so we know", visade sig bara att tanten ju oxå var svensk, piiinsamt!


I
Caron och Anna i vårt svenska paradis


När vi kom hem så var Aaron hemma så jag slutade. Carson lekte med en granne så det var lugnt. Gick upp slappade lite framför msn och så.
Vid fem cyklade jag ner till bibblan, trottsade regnet, duggade bara, så på med regnjackan. Hyrde lite filmer som jag förmodligen inte kommer kolla på men men.
Åkte sen till Lovisa för att sen dra till Woodfield för att träffa Ida och Petter, köpte Subway till mig på vägen, drog ju innan middag så.

Köpte en kjol, fick den för typ 13$ för Petter hade ett rabattkort, var väl lite bra, Wolcom och grejer, fint ska det vara. Blev besviken på utbudet de hade på Forever 21, gillar Gurnees bättre, så det blir nog en tur dit kanske i helgen.
Hem till Lovisa vid nio och slappade lite, åt lite glass och slappkollade på tv. Blev för mycket gäspande hos oss båda så jag drog mig hemmåt.

I natt kl 4 åker Carson och Tina till Kentucky, Cole bestämmde sig för att stanna hemma, ja, ja. Han är ju inte allt för svår att ha att göra med ändå så de ska nog gå bra.

Puss och kram


15/6-09 Första riktiga dagen på sommarlovet..poolen!

Vaknade vid halv nio och kände att det var dags att gå upp. Kände mig som en pensionär som tyckte att halv nio var sent nästan. Stack ut och sprang en 40 min sen 15 min nedvarvning + 15 min med hunden, mycket motion.

Ungarna ville inte göra nått, bara kolla tv hela morgonen, så jag satte mig ute och läste lite New Moon, måste ju komma igenom den någon gång.
Tillslut så ville ungarna dra till poolen. Carson åkte med Hailey, jag och Cole tog cyklarna. Han kunde en jättemysig väg, den ska vi gå någon gång, värsta hikingen.

Träffade Monique vid poolen, längesen jag såg denna människan så det var kul. Badade lite med Cole, åkte rutschbana lite och så, man blir ju som barn på nytt liksom.
Sen introducerade vi Cole till Moniques värdbarn Jack som, de är i ungefär samma ålder, gick hur bra som helst, de kom jätte bra överens och jag och Monique kunde sitta och tjöta i någon timma.

Hem och slappade i soffan i källaren framför Blood Diamond, såg om den för vi fattade knappt varken jag eller Cole, made more sence denna gången. Helt okej ändå, inte så mycket tårar som Lovisa utlovade, antar att jag inte är så emotional när det gäller film (ursälta röran mellan språken)

Sen blev det lite middag, Tina gjorde sin goda, spaghetti med kyckling, såå gott. Hennes syster kom över med Aideen, stackarn, han ramlade och slog i armen igår. De hade gått till doktorn idag och kollat den och den var tydligen bruten, jösses!

Roade mig med att kolla på Söndagsparty med Filip och Fredrik, grymt bra program, thank god for Internet.
Fick krupp och tog på mig promenadskorna och gick ut i området en timma för att rensa huvudet lite granna.

Nu sitter jag med ungarna och kollar på Elf, julfilm mitt i sommaren, varför inte liksom, rätt kul film så det går bra ;)

puss och kram

14/6-09 Subway!

Vaknade 9.30, Carson stormar in och frågar efter sina fotbolls shorts, fick ju tänka, jobbigt när det är det första man gör liksom. Kom inte på vart de kunde vara så vände mig och somande igen.
Familjen stack iväg på Carsons match så hade huset för mig själv, plockade undan lite och satte på Söndagsparty med Filip och Fredrik på datorn innan Lovisa kom.

Åkte upp mot Crystal Lake och till hennes area directon (Lcc om man är Cultur Carerare) det var poolparty där. Vi var 20 min för tidiga så vi installerade oss lite. Sen blev det lite volleyboll, blev dock himla varmt och svettigt så jag och Kati fick hoppa i poolen.
Jennie + vatten = inte 20 år, jag blev som ett barn, simmade runt och lekte med badleksaker, fick ju fråga Lovisa om hon skämdes, fast hon sa att det var underhållande så då fortsatte jag :)

Lovisa och huset
Lovely Lovisa och hennes Lcc's enorma hus..
Kati och Aileen
Två tyska tjejer, Kati och Aileen

Stannade där och åt lite snacks till två eller nått, sen drog vi upp till Anna med hennes mycket bra vägbeskrivningar, roade oss med att snacka norrländska, kom fram till att man inte få så mycket sagt för man pratar så långsamt men det var kul.

Anna var såklart inte klar när vi kom så vi gick i deras skåp, jag åt russin och Lovisa en yoghurt, ja vi känner oss som hemma hos Anna.
Hittade massa fina saker på Gurnee men höll stenhårt i plånboken, har ju en skuld till Carro fortfarande + att mamma och pappa kommer snaaaart :D:D

Jag och Lovisa var grymt sugna på Subway och hade tänkt på detta hela dagen, men i Grayslake så är det dåligt med dessa, så vi fick åka runt och leta i typ en timma, var inga glada miner precis, och Haschkakan (Anna) hade vart på kalas och ätit hemlagat, kan ju undra vad de stoppade i den maten, för hon hade ju ingen koll alls...

Tillslut fick vi alla fall hittat en Subway, var ju inte snabbaste jobbarna i stan heller och läskiga människor där med så det var snabbt ut därifrån med våran footlong.
Hemma hos Anna stod Totte, Ida och Petter och stampade, snodde lite vatten från Annas värdfamilj och drog till en park där jag och Lovisa så gott som sprang till ett ställe att sitta, var såklart inte bra så vi fick flytta men till sist fick vi sätta tänderna i mackan, den var ju slut rätt snabbt kan man då säga, sen hade vi köpt lite vattenmelon och jordgubbar, det var ju oxå en historia för övrigt.

Mitt kort ville ju inte funka, och jag betalade på självscanningen, och istället för att hjälpa mig när det inte funkade så trycket hon som jobbade där bara på back typ, tillslut när jag vinkade på henne så kom hon, himla Jewelspackare.
Hade mysigt i parken i allafall, kollade på lite Baseball och så tills vi blev uppätna av mygg, då drog vi hem till Anna lite och sprayade på myggmedel.

Lovisa kissar ;)
Lovisa blev panikkissenödig så vi fick stanna lite,
jag är lättroad..men det visste vi ju redan.

Snackade lite med familjen innan det blev snack med Carro på Skype om Asienresa och grejer, vi planerar framtiden = Jennie måste bli stenrik ;)
I mon blir det poolen och mera sol, yey!!

puss och kram

13/6-09 Lördag den 13:onde

Vaknade vid halv tio, var taggad på att gå ut och springa tills jag såg och hörde för den delen oxå, efter att ha tagit ur öronpropparna, att det regnade en hel del :( blev att vara kvar i sängen istället och snacka på msn och sen lite skype med Niklas.

Blev tillslut lite "frukost" klockan halv tolv, äggmacka a la Jennie, såå himla gott. Sen hade jag tänkt gå promenad men fastade med mera Skype med Marie i väntan på att Kati skulle komma över på en promenad.
Gick en lite tur tills vi hamnade på en bänk i ett väldigt blött gräs och snackade i någon timma tills det var dags för oss att gå hem och börja jobba.

Tina och Aaron åkte iväg på bröllop vid halv fyra, Carson var på Great America eller Six Flags hela dagen så det var bara jag och Cole. Cole satt i källaren och byggde med sitt LEGO som han och Aaron var och köpte tidigare på morgonen.
Niklas hade tråkigt så han ville snacka mer på Skype, blev lite slöprat i 2.5 timma, gjorde lite mat, hade knappt något hemma så det blev waffle fries och chicken nuggets, mest morätter, tomater och en halv majskolv för mig del dock.

Sen gick vi en sväng med Snickers. Anna och Lovisa kom över och vi bakade en kladdkaka och åt god glass. Stackars Lovisa fick dock ont i magen direkt :( så hon åkte hem och mådde tydligen pyton hemma, stackarn.
Carson kom hem vid 9, hon var rätt trött så vi kollade på Daddy Day Care, kul film faktiskt. Spelade Junior Scrabble oxå, mina barn tycker om att göra en annan sak samtidigt som de kollar på film...

I mon blir det poolparty med Lovisa som au pair möte. Sen ska vi nog gå lite i affärer, blir nog mest fönstershopping för min del dock, spara, spara...tröööök!

puss och kram
(10 dagar kvar i mon tills familjen kommer) :D:D

12/6-09 Boating

Vaknade först klockan 7, sen 8 av att någon klippte gräs, sen 9 av att Cole var ute och lekte. Gav tillslut upp med att somna om klockan 11. Satt vid datan lite granna innan frukost.

Åkte med Aaron och barnen och lämnade av båten på någon slags verkstad eller nått. Sen drog vi hem till Leta och Rod och åkte ut med deras båt på Wauconda Lake, en löten pöl typ, men vi hade rätt kul ändå.
De drack lite öl och så, snackade massor och hade bara allmänt trevligt.

Cole och Carson
Kidsen, redo att åka båt..
Me and Carson
Jag och Carson
Cole är goofy!
Carson, Aaron och Goofy
Carson och Aaron

Cole med mina flippflopps
Cole börjar få stora fötter, han har mina flippflopps...
Me and Cole
Halv Goofy och jag..

Runt 18 gick vi till Lindys och åt mat, jätte gott, tog fish fry och åt för mycket såklart eftersom det är ät så mycket du orkar. Kännde att jag hade brännt mig i pannan, gott, snyggt att flaga där liksom.


Gruppfoto på Lindy's
Fishfry
Mina fishfry, gott
Carson
Carson käkade fried Mac&Chees, weird!
Hem och vände i princip, Lovisa och Anna kom och vi drog till Starbucks och tog varsin frappuccino. Satte och oss utanför och snackade om alla som gick förbi, många Jewelspackare kan man då säga, för många udda par oxå, jösses!
Skrattade konstant i typ en timma = ont i magen...

Mina Jewelspackare..
Gick till Starbuckset som Lovisas värdpappa tjötat om att
vi ska gå till i månader, hänger mycket unga
där tydligen, vart väl sådär med det men...vi hade kul ändå!

Smarta?
Jewels nästa? Lovisa har ju redan jobb så...;)

Sen racade vi hem med en kille i en Mustang tror jag det var (har jag rätt Lovisa, var ingen porsche i allafall) (Kollade upp stavningen på porsche) Hade grymt kul, skrattade ännu mer, vi var typ som tre fjortisar, folk bara glor på oss när vi är ute, kan ju undra varför...

Nu sitter jag och kollar på Blood Diamond, med Cole, får se om jag gråter något, vet en som gråter floder tydligen...

puss och kram

11/6-09 Laaaaazy!

Gick upp med kidsen, de var trötta sådana. Tina var hemma oxå så det var en slapp morgon, jag sprang mest runt och fixade och så.
Stack ut och sprang en 50 min, gött var det, lite seg i benen men det gick bra, en promenad och sen stretch och lite sit ups och så, gott!

Duschade och tog det lugnt. Cole kom hem vid 10.15, Carson gick till Hailey och blev där hela dagen, kom hem och hämtade sova-över-kläder bara.
Satte mig vid datorn när Cole och Tina åkte till tandläkaren med Cole, blev typ kvar där, gick ner då och då och kollade läget lite granna bara.

"Snackade" med Niklas väldigt länge, hade honom mest i örat dock, gjorde lite annat, kollade upp saker att göra med familjen i Chicago när de kommer och så. Pratade lite med lillsyrran om de hade några planer i NY, men icke, de ska bara chilla, min famlj är ju rolig, liksom jag tänker att det ju inte är varje dag man är i USA liksom och att man kanske vill hinna se så mycket som möjligt de tre dagarna de är där men verkar tydligen inte så viktigt, well well.

Sa tillslut hejdå till Niklas då han hade lagt sig tillrätta i soffan och somnat, kul. Gick ut till Cole och hade tråkigt.
Upp och snackade med Sophia lite istället, alltid lika mysigt, men så behövde hon sova. När jag kom ner var det fullt med folk i köket.
Det var Tina och Aarons gamla grannar från Wauconda som var på besök, skulle äta middag här. Högljudda men roliga människor, skrattade så jag grät vid matbordet då Reid kom ut från toan och berättade att han hade slått i huvudet i handfatet när han skulle sätta sig på toan, då kom ju frågan upp varför han satt på toan först och hur sjutton han lyckades slå i huvudet...kul var det i allafall.

Gick med kidsen till en park, de skulle leka Ghost on the graveyard, trodde det var som pantgömme, men det var mer som jage fast man skulle ta sig till en bas, pantgömme är ju 100 ggr roligare.
Gick en 30 mins promenad innan jag kom hem, hade urtråkigt så jag bönade efter Marie att hon ville prata med mig, det ville hon så vi snackade i nästan 2 timmar, sa det till henne, fattar inte vad tiden tar vägen eller vad vi snackar om men fort går det och det är aldrig tyst heller, vi snackar liksom i mun på varandra ;)

Påväg ner till parken
Cole och Andrew påväg till parken
Our street
Liten bit av South Grove Avenue..
Bubblegum
Bubblegum, bubblegum, and a ditch....
Cole VS Carson
Cole VS Carson...Carson vann!
Cole fick räkna två ggr
Så Cole fick räkna igen, haha!
Starbucks.. och 59an
Starbucks = USA, vi har två i lilla Barrington...

Gick ner och käkade lite och kollade på första Jurassic park, var lite kul för jag och Marie hade precis pratat om dem filmerna och att de är bra. Så kommer jag ner så har Cole och hans kompis precis kollat klart på den...coincidense liksom.

I mon får jag sova hur länge jag vill, Tina ska vara på jobbet klockan 18, och då kommer väl Aaron hem antar jag så det blir nog filmmys med älsklingsflickorna :)

puss och kram

Finaste kortet
Underbara Carrosen skickade detta för att
muntra upp mig lite ♥

Mindre än två veckor tills familjen är HEMMA hos MIG!!!

10/6-09 Last day of freedom!

Sista riktiga dagen för kidsen i skolan idag, så i morgon börjar sommarlovet = hela dagarna med ungarna, yay!!
Skulle festa till det med pannkakor för dem, men messed up, vet inte vad jag gjorde för fel, helt moshy blev de i allafal, så Carson ville inte ha några men jag och Cole åt lite.

Dammsög hela huset och plockade och grejade som vanligt. Hade tänkt gå en promenad men fastade framför datorn, skype och Niklas. Sen blev det en timma med Marie Pennebratt oxå, tiden bara springer iväg när man pratar med henne, har alltid heta samtalsämnen.

Fick tillslut slita mig dock, hade bokat Skype tid med mamma klockan 13 och ville ner till biblioteket och hämta en ljudbok, den sista Harry Potter boken, var gött att ha något att lyssna på när jag var ute och gick, lär ju bli några fler promenader ändå.

Hem och gjorde ägg-macka á la Jennie, mumsigt! Sen lite snack med päronen, mamma stack efter en halvtimma då hon skulle se på sin danska serie såklart :) Sverige spelade mot Matla och slog dem med 4-0, var ju lite bra med tanke på fiaskomatchen mot Danmark.
Men pappa stannade kvar och pratade med mig lite granna, mysigt. (L)

Gick ner och sa hej till Tina och fixade lite tvätt och så. Sen blev det mera Skype med syster yster Sophia, lika mysigt det, blev dock bara en halvtimma för ungarna kom hem, hade dock inte behövt gå ner då både Aaron och Tina var hemma men men. Sophia fick besök av Jennie Segvall och någon mer och en enorm godisskål, tack för att ni läskade mig :/

Pratade lite till med Niklas innan jag gick ner och kollade på Sagan om de två tornen med Cole, hade lite mysigt ändå.
Snackade med Tina om famiiljens vistelse här och så, kollade så allt var okej med det och det verkar grönt.
Käkade hamburgare till middag, sen bar det av till lovely Lovisa och hennes galna kids.
Stackarn var inte lite trött från NY så försökte leka stand in au pair lite granna, gick väl sådär kanske ;)

Hade i allafall mysigt, fick se bilder från deras weekend school i NY, mycket Jewels där (intern skämt)
Sen uppdaterade vi oss lite i skvallervärlden och Aftonbladet, måste ju försöka hänga med i allafall, går ju sådär men ibland så.

Nu ska jag sova, superduper trött  och i mon slutar som sagt kidsen skolan, Tina är dock ledig så får se om Jennie jobbar eller inte....

puss och kram

Skatteåterbäring med 5.300 goa pengar till hemkomsten :D
Såg min första stora sköldpadda idag med, i det fria, tråkigt nog var den överkörd :(

9/6-09 Tisdag

Hade trötta barn i morse, blev många "just five more minutes". Blev en 40 minuters löprunda efter att de gått till skolan, får ju passa på nu, snart har de sommarlov och då blir det nog inget med det :S får vara superaktiv i poolen istället.

Gjorde lite situps och så i källaren och stretschade redigt, får ont i höger knä varje gång jag springer, stör mig!
Dusch och fixade lite lunch, blev typ som frukosten igår, fast ingen bagel och ingen korv, var gott ändå.
Dammsug och fixade huset. Sen blev det en lite ride till LA tan, var skönt att stå där i värmen i 10 min...tror det är bra för mitt skinn oxå faktiskt, om ni vill veta.

Gick ner till banken och satte in pengar, måste leva snålt nu så jag kan betala av min skuld till Carro snart, jösses, att det ska vara så svårt att spara pengar...well well..
Postade lite brev och kort till vissa utvalda personer och gick en promenix Snickers.

Gjorde chokladbollar med Carson, hon är helt galen i dem, sen gjorde jag spaghetti och sallad till middag. Tina kom hem och var ganska upset, de hade fått nödlanda idag så hon var lite skärrad, stackarn.
Gick en till promenad med stackars Snickers, 50 min, mer än vad han klarar, haha! Sen cyklade jag och Cole till biblioteket, hittade "Män som hatar kvinnor" på engelska dock, satt och läste lite, är rätt jobbigt att läsa en svensk bok på engelska, man får lika ställa om språket i huvudet hela tiden eftersom de svenska städernas namn och karraktärernas är på svenska.

Hem och gjorde lite te och kollade på Sagan om de två tornen som Cole hyrde, Tina gjorde väldigt goda smörpopcorn som vi smaskade på.
Har ju gått runt i min dagbok så satt och läste lite om hur mitt liv var förra sommaren, mycket jobb, mat och utgång, precis som det ska vara....

Sista dagen av freedom i morgon, haha, nejdå, sommaren ska bli kul med ungarna, känns lite skönt att veta att jag för en gång skull ska jobba liksom...

puss och kram


8/6-09 Efter regn kommer solsken

Rubriken stämmer verkligen in på dagens väder, vaknade i natt av att det regnade nått kopiöst och åskade massa. När det var dags att gå upp dock sen så var det solsken och varmt.
Carson hade en seg morgon, förstår inte, ibland behöver hon 100 timmar på sig och ibland 5 min, svårt att veta när man ska väcka henne liksom.
Så hon fick ta med sig sin ena bagel på vägen till skolan.

Jag gjorde mig en toppen frukost bestående av bagel, stekt ägg, korv från gårdagen uppskuren i bitar och ost på det, suuuuper gott, säkert hur onyttigt som helst oxå men så gott.
Började kolla på This is England, knepig film, helt okej men knepig. Den gjorde mig i allafall trött så somnade om igen, finns det något goare, tror jag inte det.

Sov till elva, upp och hoppa, tog på mig ut-och-gå-kläder och gick för att säga hejdå till min tyska kompis som åker hem till Tyskland nu. Satt och pratade med henne någon timma innan hon var tvungen  att käka nått för att sedan åka.
Gick min långpromenad, denna gången åt andra hållet, måste ju ha lite variation ;)


Sommarkänslor!
Får bara massa sommarkänslor...


Dusch och sen manikyr och pedikyr, light version dock. Sen ringde telefonen, var Evelina, väldigt oväntat med mycket kul, tack vännen. Stackarn fick betala stora pengar för det samtalet ;) men det var jag värd sa hon. ♥

Pratade med Niklas, med cam, gick ju inte alls... ;) nejdå! Sen kom Carson upp och vi började flumma med min cam, hittade massa roliga saker man kunde göra, sen kom Cole oxå;

Här kommer lite snygga bilder på oss tre, bjuder på många av dem...


Mina ungar

Us

Fräsch!



Två av tre är normala
Ganska normalt...
Scary?

?
Hmm, 3, 5 eller 6 personer?
Smarthövven!
Jag och mina underbara, "småsyskon"


Efter någon halvtimmas flummande så gick vi ner, jag och Carson satte oss och kollade på Isprinsessan, rätt söt film ändå, ganska förutsägbar men men.
Cole och Aaron skulle till skolan, Cole skulle ha graduation och så. Carson ville leka med en kompis, så vi gick dit, de åt så vi gick tillbaka och åt lite vi med.

Skrev brev till farmor och kollade upp lite mobiler, behöver en ny när jag kommer hem, min är helt weird. Sen hängde vi bara, Tina kom hem vid nio. Nu blir det lite mer film, får ju kolla på nått annat när Grey's är slut :(

puss och kram


7/7-09 Star Trek

Mobilen ringde klockan 10. Hade hoppats på att få åka med på Amandas (Aarons äldre dotter) graduation men det fanns inte tillräckligt med biljetter så jag fick vara hemma med Cole.

Gick på lång promenad på ca 1.5, blev duktigt varm så duschen var skön. Fixade lite i huset med tvätt och disk och sådant. Sen blev det Grey's såklart, vad annars, är sorligt att det snart är slut på episoder :( får börja kolla på nått annat, förslag?

lång väg
Alla vägar är bara raka i USA...

Käkade lite varma mackor och tjötade på msn med systrarna och Niklas. Gick promenad med hunden innan jag började med maten, folket skulle komma hem till fem hade de sagt, de kom dock tidigare, gjorde inte mig så mycket för då tog Aaron hand om grillen. Vi hade grillad bratwurst, rotsaker i ugn, pastasallad och bröd. Gott.

Sen gick vi ner down town Barrington och kollade på Star Trek, den var okej. Hade svårt att hänga med då och då, de pratade väldigt fort och alla i mun på varandra och använde knepiga ord och så. Men helt okej, mycket pang pang och explosioner och så.

Gick hem, ville bara springa för det var så himla kallt. Vi hade håll-tyst-lek med Cole, han bara tjötade hela tiden, han klarade att vara tyst hela vårt block till huset. Ska leka den leken mer med honom ;)
Satte mig med Skype och Caroline, har inte snackat på ett tag så det blev nästan 1.5 timmas snack om allt möjligt som vanligt. Alltid lika skönt att prata med henne.

Nu blir det sängen, upp med kidsen i morgon, 7.15.

Hästar som står lite överallt i stan nu
Blå häst, de står sånna här lite överallt i stan, vet inte riktigt varför..

Puss och kram

6/6-09 Nationaldag, en ganska grå dag!

Vaknade av att det var kallt, sov med bara lakan för det var så varmt när jag skulle sova igår så. I med öronproppar och sov lite till för att det var skönt.
Bestämde mig för att vakna vid halv tio, käkade lite frukost och kollade på Grey's. När jag kollat i 72 min som är maxgränsen, sen måste man ta ett break på 54 min, något med den sidan, ganska bra ändå.

Gick ut och gick en lång promenad, var nog borta i över 1.5 timma. Upp och duschade och tog på mig, kände för att klä upp mig lite så gjorde det, men var fortfarande comfy :)
Mera Grey's och lite tjöt med flickorna mina som nu är i NYC på skola, miss you!!

Satte igång med mitt projekt om att göra en kokbok till famijen, tänkte göra en kokbok/scrapbook, får se. Översatte massa recept, jobbigt var det men det blev snyggt, sprang upp och ner mellan min och den stora datorn, har inget Word på min så fick ner dit och kolla resultat - mycket nöjd.

Snackade lite med Niklas, han var arg efter att Sverige förlorat mot Danmark, ganska dåligt gjort av Sverige ändå, vi ska ju vara bra ju, men icke.
Snackade vikt och grejer så jag kände att jag kanske skulle röra på mig, på med springkläderna, trodde jag skulle frysa, var bara 11 grader ute men det var perfekt, sprang nästan samma runda som jag gick på morgonen, något längre till och med, var borta i en timma. Hade hur mycket energi som helst, ingen aning om vart den kom ifrån, hade kunnat hålla på mycket längre om jag inte hade fått ont i knäet :S

Upp och duscha igen och sen på med pyjamasen och fortsatte mitt arbete med recpeten. Har knåpat ihop 13 stycken nu, något mer förslag på goda svenska saker som jag borde introducera till USA?

Kollade in mitt au pair room idag med, hittade min e-ticket hem :D:D:D kommer landa runt klockan 14.00 den 26e augusti, weiii! :D

I mon ska vi på Aarons äldre dotters student typ, ska bli kul ändå att se hur en Amerikansk sådan går till, kommer nog bli rätt segt men men, man är ju bara i USA en gång.

puss och kram

5/6-09 Ett år sedan och nu "små" kusinernas tur

student    student
Underbar dag....redan ett år sen :S


Efter att ha skickat iväg ungarna till skolan så snörade jag på mig springskorna och stack ut och sprang, blev 40 min, trodde jag sprang mycket kortare, så det var ju skönt.
In i duschen och duschade kallt för att inte eftersvettas, ville ju klä upp mig lite granna inför mitt tal på Skype. Var beredd klockan 10, ringde mamma på telefonen men då skulle de äta så klockan 11 min tid var bättre, även för mig.

Käkade frukost och gick ut med hunden och fixade lite tvätt, fredag = tvätta-lakan-dag så det var mycket upp och ner i källaren.
Talet gick superbra, var riktigt kul faktiskt, klarade dock inte att hålla tårarna borta, usch var jobbigt. Men det uppskattades, Ellinor ville gett mig en kram bara efteråt och vem hade inte velat ge henne de...
Blev ställd på bänken för att få "vara med" lite, kom lite folk och pratade med mig, bland annat Joakim, trevligt trevligt. Sen kom Alicia med och var riktigt intresserad av USA, gullunge.


Alla skulle fixa...
Bilder från camen, alla skulle hjälpa
....
Min goa släkt detta..
Alex lirar
Alexander fick en ny gitarr, drog en låt - grymt duktig..
Jag håller tal
Jag håller mitt tal, kunde inte hålla tårarna borta..


Men sen kände jag att jag var tvungen att ge mig ut i den riktigt världen så jag frågade vad Anja gjorde, inget. Så hon, jag och Kati stack till Walmart, jag behövde med munskölj. Blev en sväng till parken med, soligt och skönt.
Hem och lagade middag och snackade med Niklas samtidigt, stackarn fick väl tinnitus när jag slammrade och hade mig.

Maten blev god i allafall och efter de så stack jag, Hailey och Carson till poolen. Cole var trött och stannade hemma, han stack dock till Zac ändå.
Kom inte undan att hoppa i poolen idag, men det gjorde inte så mycket för vi hade riktigt kul, hade dock fel bikiniöverdel på mig, ska ha min trekant nästa gång, hellre ful solbränna än att visa för mycket skinn ;)

Var där till det stängde klockan 7, då stack vi hem. Tjötade lite med Tina och Aaron, fick lite info om vad som händer farmöver och så, skönt att veta liksom. Ledig i mon på vår nationaldag, ska försöka möta Svenskarna, kanske käka prinsesstårta från IKEA, hade ju vart gott alltså.

Duschade, och läste massa sms ur min gamla mobil, fick ett nytt SIM-kort av pappa. Jösses, man saknar ju inte hemmet mindre precis...
Kollade lite Grey's innan det blev lite K-special till kvällsmat, hade tänkt kolla film med Caron och Hailey men de kunde inte bestämma sig för vilken film de ville se så jag struntade i dem.
Nu blir det mera Grey's yey! :D

puss o kram


4/6-09 Baka tårta med mamma

Fick sovmorgon idag, grymt skönt, passade på att sova till halv tio typ. Upp och plockade ordning barnens rum och fixade lite tvätt som Tina vikt och så. Käkade lite flingor och kollade Grey's.
Sen satte jag mig på cykeln och kollade in DaysInn för mamma och pappa. Ägaren av stället var ju mindre fräsch men rummen var ändå helt okej, inget 5-stjärnigt hotell men helt okej, inga bedbugs i allafall.

Åkte till ett annat ställe där jag och Lovisa körde förbi igår såg ut som ett jättefint ställe. Men när jag kom dit så såg jag att det stod att det var ett hem för personer med Alzheimers, ojdå ;)

Hem och åt resten av min Subway macka och snackade med mamma och pappa lite granna, fick se min älskade Tussi gluffsa i sig korv. Sen kollade jag på när mamma gjorde sin Rice Krispes tårta, ganska kul, hon tyckte det var mysigt att jag var hemma med henne, var ingen annan hemma. :)

Hon ville att jag skulle skriva ett tal till Ellinor och Alexander och prata med dem på Skype i mon när de är där allihopa, får se om jag vågar, de hade nog uppskattat de kanske. Så jag skrev ett tal, lite snabbt bara för att  sen gå en promenad i solen, skönt. Hem och skriva ut och öva på talet.

Snackade lite med Aaron, sen kom Tina med, hon hade varit hos doktorn och skurit bort sin vårta på armbågen, gosigt.
Hade tänkt åka upp till Anna, men hon och Lovisa kände att de blev för mycket :( förstår dem dock, mycket att göra, de åker till NY i mon bitti och kommer hem på onsdag igen :( sakna!!

Så jag umgicks med Anja och Kathy. Blev en tur till bibblan med Anja först, sen hem och käka middag, on the grill. Sen tog vi en kort walk för att sen åka till Tropical Smoothie Café och chillla lite granna, fick vänta i evigheter på dem, men det var de värda. Hade riktigt mysigt.

Nu blir det Grey's, upp 7.15 i morgon, seeeegt. Men men,

puss och kram

3/6-09 Underbara vänner!!

Hade ingen mat hemma knappt idag så barnen fick ta och köpa lunch, så kan de gå ibland. Käkade lite scones med, dem från helgen, mycket gott.
Tog en liten walk med Snickers samtidigt som ungarna gick till skolan, så fick se lite hur det funkar när de plockar upp varandra, alla går nämligen i samlad trupp. Cole var värsta showoff, jösses, killen ska börja 6an till hösten...

Slappade lite med Grey's någon timma innan det blev en promenad och sen hem till Stephanie, min brasilianska kompis värdmamma. Karen, kompisen, är dock inte här längre men jag fick fin kontakt med Stephanie så henne kan man gå till ändå. Satt där och tjötade med henne i någon timma, kanske ska få åka med henne med barnen upp till hennes föräldrar och rida på hästar och go hiking och så :D kul!

Sen hem och tog lite lunch, blev två knäckmackor och en banan, toppen. Snackade med mamma, mys, sen kom pappa oxå, svettig som bara den, hade cyklat hela vägen hem, via kungälv :O duktigt.
Fick sitta och kolla på tv med dem, mamma ville inte lägga på, såg på en dansk serie, hade nog vart toppen om jag hade fattat nått, svårt att hänga med när det var avsnitt 19/20 liksom, men det var mysigt ändå, att bara ha mamma och pappa där liksom.

Dansk serie
Dansk serie på 1an...haha!

Sen åkte vi till parken jag ungarna och Carsons kompis Grace, var mysigt, lite blåsigt men funkade. Tillbringade ca 2 timmar där innan vi åkte hem, trodde att det var middag men de åkte ut på middag. Jag hittade Tinas träningsgummiband äntligen, låg in bakom farmorns alla grejer som står i källaren, skönt ändå att fått hittat dem.

Bilder från parken....

Hela ligan

Swing

In action

De lossnade


Åkte och köpte Subway med Lovisa, underbara tjej. Sen åkte vi till Harper och gick runt lite granna bara och tjötade, kanon mysigt. Tog oss en liten shake oxå, heaven, båda två bara satt tysta och njöt de första minuterna när vi smuttade på dem.

Får sovmorgon i mon, sköööönt. Hoppas jag kanske kan låna en bil och åka upp till Anna, de ska vara där i mon för de åker till NY tidigt på fredag morgon, gonna miss them, mina små älsklingar :S men ska nog överleva!!

puss och kram

2/6-09 Ett år med dagboken

Idag var det ett år sen man gjorde sig superfin för balen oxå. What a day and night, verkligen toppen. Hoppas att alla goa 90.or hade kul de med. Kan inte bärga mig tills jag får se mina snygga kusiner, speciellt Ellinor i sin gula klänning.
Kusin Niklas passade visst på att ta studenten idag oxå, lite dumt att det krockade men släkten verkade lösa det bra ändå.

Bal  Bal
Vad är en bal på Marstrand, alldeles alldeles...underbar!!

Morgonen gick utmärkt, barnen skötte sig fint. Gick upp och läste lite granna, ville sova men kunde inte. Blev lite Grey's och sen iväg till gymmet. Löpning och sen lite styrka, lagom så.

Hem och duschade och sen på promenad för att kolla i Bed&Breakfast som ligger här i Barrington, mamma och pappa vill sova där några nätter, var dock bra dyrt, väldigt fint och hemtrevligt men dyrt så får se hur det blir med det.
Hem och skulle pratat med familjen på Skype var det tänkt men deras Internet funkade tydligen inte :/ blev man ju lite ledsen när man hade velat snacka med dem, nåja, fick prata lite med Julia i alla fall, vilket var jätte mysigt.

Blev Niklas på Skype istället en halvtimma, kanon :D Sen kom barnen hem från skolan. Cole hade med sig en kompis  så de var upptagna. Jag och Carson hade tänkt cykla till parken, tog med oss en kompis till Carson oxå.
Hade rätt mysigt, blev inte så länge för kompisen skulle vara hemma 17.30. Såg ett rådjur alldeles intil cykelvägen i den lilla skogen som man åker igenom, rätt ballt ändå.

Lagade kyckling till middag, inget fancy alls, men rätt gott. Sen kollade jag och Carson på Mamma Mia medan pojkarna kollade på någon annan film.
Sen kom mina underbaringar och hämtade mig, skulle blitt en walk men de orkade inte så det blev roadtrip och sen Target, bara kollade lite och flummade, något som vi är något av några experter på ^^

Inte roligaste dagen men funkade, bara 20 dagar till familjen kommer :D:D:D
puss och kram

1/6-09 Juni och konstigt Chicago-väder

Lät ungarna få sovmorgon idag då de var uppe tidigt igår, på så sätt fick jag oxå sova en halvtimma extra. Hade tänkt köra dem men när jag tog ut Snickers så såg jag att det inte fanns någon bil tillgänglig, var ju illa. Men de hann ändå.

Käkade lite scones till frukost och kollade på Grey's. Sen gick jag en promenix i värmen, hade hunnit bli hela 19 grader när jag gick  ut, men var lätt varmare när jag kom hem. Hoppade in i duschen och sen satte jag igång och städade, och inte så lite sen heller, städade alla badrummen, damsög Coles rum ordentligt, slängde ut alla skorna och dammsög av runt där. Polerade golven men sånt där man sprutar på och plockade iordning allt.

Sen satte jag mig ner, käkade lite laxsallad från i går och snackade med Niklas på Skype en stund, mysigt. Sen kom barnen, de stack dock fort till kompisar för att göra läxor.
Satte igång att fixa lite med mitt CV, lade till lite saker och så, riktigt bra blev det, skickade det till mamma för att hon skall kolla på det och säga vad hon tycker.

Aaron kom hem, han hade köpt lax till middag, mycket lax nu, men det är gott så. Sen stack han och hämtade Tina från jobbet. Satte mig och kollade på saker som jag kan göra med familjen när de kommer hit, hittade ganska mycket roliga saker, hoppas att jag kan vara med på det oxå.

puss o kram

31/7-09 Underbaringar!!

Vaknade klockan 9.24 av en underbar stämma, not, JENNIIIIE!!! Det var Lovisa som tyckte jag skulle vakna, hon lyckades kan man säga.
Kokade ägg, något som jag tjötade om sen igår, fick dock leta efter dem lite, Anna tyckte hon var rolig och gömde dem. Men hon var lite snäll och ritade en karta, så jag fick hittat dem.

Men usch vad besvikna vi blev när vi insåg att brödet vi köpt på IKEA och som vi skulle gotta oss på var mögligt, efter lite stamp i golvet och så så tog vi oss samman och rostade annat bröd och satte oss ute i solen, gött!
På med kläder och iväg för att kolla in ett nytt outdoor mall, fanns ingen pacsun som vi ville ha där dock så vi drog till Woodfield för att Lovisa skulle byta ett linne, men tror ni att vi kom ut därifrån tomhänta, icke. Blev ett kompis linne med Lovisa = lika dana och ett par flipp flopp.

Sen drog vi till IKEA, dividerade lite om vem som skulle skälla på personalen, de kom överens om att jag såklart skulle få göra det, Anna drog den "Men Jennie du har ju varit här längst" jaha, tack då.
Gick ju dock sådär, vi hade tänkt vi skulle få något i gengäld men icke, tog pengarna istället, 2.61$.

Hem till mig och fixade supergod lunch i form av lax från gårdagen, ris och sallad och romsåsen till det. Anna stod för himla goda scones oxå som vi åt med marmelad och ost..muuuums!!
Sen drog vi hem till Lovisa för att åka med hennes familj på en välgörenhets volontär grej. Var i South Barrington vilket betyder stora hus och rika människor och det var det.

Familjen som hade han om det hade en svin snygg röd ferrari upphissad i garaget, jaha liksom. Där stod vi någon timma och gjorde Formpac arbete, vek kartonger. Sen spelade vi fotboll med alla småungar, blev ju helt svettig men det var kul.

Åkte på en lite tour med Lovisas värdpappa och trillingarna i en golfbil för 6 personer, galet. Människorna som bor i de samhället tycker att det är ett bra sätt att ta sig fram på. Kollade på alla sjukt äckligt stora hus, galet vad folk har mycket pengar.

Tour
Golfbils tur...
Fort gick det med..

Åkte sen till California Pizza Kitchen och käkade jättegoda pizzor, hemskt mättande, vi delade på två och orkade inte äta upp. Sen cruisade vi runt lite granna, hittade en rondell, kors i taket och kom på att det finns himla massa löjliga skyltar i detta land till alla dumma amerikaner ;P

Annas parkering
Anna gjorde nog USA's sämsta parkering utanför California Pizza

Nu blir det Grey's och sen sova, kommer ha cranky ungar i mon för de var uppe tidigt i morse och la sig sent nu, men men.
Tack för att NI finns med....ni betyder sååå mycket för mig utan er så hade jag inte pallat...(L)

puss och kram

RSS 2.0